Actorul Marius Manole s-a declarat dezamagit de numarul mic de romani care au protestat in fata Ateneului in timpul ceremoniei de preluare a presedintiei UE. Actorul a marturisit ca s-a simtit „ca un cretin“ pentru ca a sperat ca mai multi oameni vor fi acolo pentru a transmite un mesaj puternic liderilor europeni. El a transmis si un mesaj dur celor nepasatori.

Artistul a transmis live de la manifestatie si s-a declarat dezamagit de numarul mic de romani iesiti in strada, fiind de parere ca Romania este „o tara de oameni delasatori“. Totodata, Marius Manole a subliniat ca mesajele de sustinere pe care le primeste de la cei care au ales sa stea acasa nu-l ajuta foarte tare.

„Suntem la Ateneu, doar ca suntem o mie de oameni, ce sa zic… Eu cand tot zic ca suntem o tara cu nu prea multi oameni destepti, sunt injurat, dar eu cred ca din ce in ce mai tare se confirma lucrul asta. Asa ca sa nu ma mai injurati cand zic ca suntem o tara de oameni delasatori, nesimtiti. Daca ma duc acum in barurile din Centrul Vechi cred ca sunt pline. Cam astia suntem. astia suntem, cu astia defilam. Multa lume spune ca este alaturi de noi si ne respecta, doar ca ne-ar respecta mai tare daca ar fi aici si ar fi mai frumos sa fie alaturi de noi aici, nu de acasa. Asa cu respectul si „multumim frumos” ne indreptam spre dictatura. Respectul asta de acasa nu ne ajuta cu nimic. 1000 de oameni, atata suntem aici. Asta e marea noastra revolutie, asa le aratam ca ne pasa, ca vrem sa fim in Europa, cu o mana de oameni. „Romania, trezeste-te!” nici nu mai are rost“, a transmis Marius Manole din fata Ateneului.

Ulterior, actorul a revenit cu un nou mesaj in care marturiseste ca s-a simtit ca un prost si ca un cretin stand in frig si sperand ca mai multi oameni se vor alatura protestului. Totdata, Marius Manole a precizat ca este pe punctul de a renunta la lupta si a transmis un mesaj dur celor pe care ii considera nepasatori. „Acum o saptamana am fost certat pentru ca am folosit hastagul #otaradetampiti… Am fost acuzat ca dezbin, ca indemn la ura, ca… Cumva m-am gandit, recunosc, ca poate au dreptate… M-am simtit putin, dar foarte putin, vinovat. Asta seara am mers in fata Ateneului, eu si alti vreo mie de romani, nici nu stiu cum sa-i numesc… prosti, cred ca asa, pentru ca numai niste oameni prosti pot spera ca o natie adormita, fara niciun fel de repere si aspiratii, poate avea curajul sa lupte pentru tara ei. Numai niste prosti pot sta in frig, sperand ca alaturi de ei se vor alatura toti cei de prin baruri, cafenele, din fata televizoarelor, de prin sali de fitness, saloane de frumusete… in seara asta m-am simtit un cretin. E numai vina mea. stiu! Nu ma obliga nimeni sa sper ca voi trai intr-o tara normala! Dar macar in seara asta pot spune cu mana pe inima ca suntem #otaradetampiti, iar eu sunt cel mai tampit! Romania a mai murit putin in seara asta! Noapte buna, Romania! Eu sunt pe punctul de a renunta! PS. Sa nu va simtiti prost pentru ca nu ati fost acolo… de fapt stati asa, ca nu aveti obiceiul asta…“, a scris Marius Manole, alaturi de hashtag-urile „sa va fie cald si bine“, „stati linistiti la caldura“, „Romania moare“, „noapte buna“.