Martin Schulz a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea SNSPA

286

Foștii președinți ai României Ion Iliescu și Emil Constantinescu au fost prezenți la evenimentul de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa. De asemenea, Cristian Adomniței, ministrul Educației Ecaterina Adronescu și președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea.

La ceremonie au fost prezenți rectorul SNSPA Remus Pricopie, decanul Facultății de Științe Politice Cristian Pârvulescu și președintele Senatului SNSPA Iordan Bărbulescu. La eveniment au participat și reprezentanți din partea Parlamentului României și ai MAE.

„Avem astăzi onoarea de a participa la un moment important din viața academică a SNSPA. Un astfel de eveniment este plin de bucurie și emoție, dl Schulz devinind un membru al comunității noastre academice. Suntem aici pentru a sărbăori un cetățean european care și-a dedicat viața unui vis, unei viziuni, adică cea a construirii unei Europe unite și puternice (…) Sărbătorim astăzi curajul unui om care a intrat în această lume politică și a realizat o carieră politică. Un luptător pașnic pentru libertățile Europei. (…) Adept al politicilor de dezvoltare durabilă, dl Schulz a pledat pentru reciclarea obligatorie și pentru reducerea emisiilor de gaze. În calitate de om vizionar care își dorește ceea ce este mai bun pentru generațiile viitoare, dl Schulz pledează pentru o Europă mai puternică și a afirmat că statele naționale și-au atins limitele și că rolul PE trebuie sporit pentru a deveni o putere legislativă împreună cu consiliul de miniștri”, a spus Cristian Pârvulescu în Laudatio.

Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, că acordarea titlului de Doctor Honoris Causa președintelui Parlamentului European este o recunoștere a activității acestuia în forul european.

„Stimate prietene, domnule preşedinte, îmi face o deosebită plăcere să fiu prezent la această ceremonie la care conducerea Şcolii noastre superioare de Studii Politice şi Administrative a decis să acorde titlul de Honoris Causa dlui Martin Schulz. (…)  Consider că acordarea acestui titlu este, pe de o parte, o recunoaştere si apreciere a rolului pe care domnia sa îl joacă în Parlamentul European, nu doar de când a devenit preşedintele său. Personal, l-am cunoscut şi am colaborat activ, mai ales în perioada 2004 – 2008 în calitate de lider al grupului PSD din Senat când dânsul era lider al grupului socialist din Parlamentul European”, a subliniat preşedintele de onoare al PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos