Martin Schulz, discurs în Parlamentul de la Bucureşti: "Lupta împotriva corupţiei nu a fost finalizată"

239


de Sorina Ionaşc
Publicat la: 31.10.2012 12:48
Ultima actualizare: 31.10.2012 12:55


FOTO: STEFAN MICSIK/ MEDIAFAX

Preşedintele Parlamentului European(PE), Martin Schulz,le-a transmis astăzi parlamentarilor români susţinerea Uniunii Europene pentru România, precizând însă că ţara noastră trebuie să continue lupta împotriva corupţiei.

„Mă cunoaşteţi ca prieten al românilor, sunt şi un om foarte sincer. De aceea vă spun că lupta împotriva corupţiei nu a fost finalizată, dar nu sunteţi singuri, Uniunea Europeană vă susţine. Suntem o comunitate de valori care se aplică tuturor membrilor, nu doar României, iar statul de drept trebuie respectat. Au fost critici referitoare la criza politică din România. Nu mi-e foarte uşor să vă spun asta, pentru mine nici abuzul de încredere, nici ordonanţele nu sunt compatibile cu spiritul democraţiei”, a susţinut Schulz, în discursul rostit în faţa Parlamentului de la Bucureşti.

Totodată, preşedintele PE a lăudat progresele făcute de România în privinţa siguranţei frontierelor, menţionând că intrarea în spatiul Schengen este un lucru de dorit.

“România a transpus toate instrumentele Schengen. Vă felicit pentru progresele pe care le-aţi făcut în legătură cu controalele la frontier. Parlamentul  European se va angaja pentru o mai bună integrare a ţării dumneavoastră în UE”, a adăugat Schulz.

“Trebuie să ne unim eforturile pentru a ne elibera de consecinţele diverselor regimuri dictatoriale trecute, trebuie să o rupem cu trecutul şi trebuie să ne coalizăm forţele pentru a face faţă provocărilor secolului 21. E clar, niciun stat nu poate fi singur în acest proiect, nici Germania, nici Franţa, nici România. Trebuie să fiţi partenerii noştril la nivel european, este nevoie de suportul dumneavoastră”, a mai spus Schulz.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine


 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos