Masura disperata care ii arata adevaratul caracter a lui Toader! A blocat accesul magistratilor la Facebook, pentru a-i impiedica sa se organizeze!

295

Ministerul Justitiei a blocat accesul magistratilor pe Facebook de pe internetul furnizat in mai multe judecatorii, tribunale si curti de apel din tara. Tudorel Toader spera ca astfel ii va bloca pe mahustrati sa se organizeze.

„Una frumoasa, marca Tudorel Toader. Specialistii IT din Ministerul Justitiei au blocat astazi accesul la Facebook pe internetul instantelor in mai multe judecatorii/tribunale/curti de apel din tara.

Magistratii se organizeaza pe grupurile de Facebook, pregatesc adunarile generale din instante, discuta diverse probleme, iar acest lucru a ajuns la urechile ministrului Justitiei. Ii este teama!

In schimb este liber accesul la site-ul ‘Lumea Justitiei’”, anunta jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

Magistratii din Capitala si din mai multe orase ale tarii au protestat, vineri, fata de modificarile aduse legilor justitiei, cerand independenta sistemului judiciar. Totodata, activitatea parchetelor din orase precum Constanta, Pitesti, Iasi si Timisoara va fi suspendata timp de mai multe zile, saptamana viitoare, in semn de protest.

Procurorii din Constanta au luat, vineri, o decizie fara precedent. Ei au hotarat sa suspende total activitatea Parchetului Constanta pentru trei zile. De asemenea, judecatorii din Cluj au decis sa isi suspende activitatile pe tot parcursul saptamanii viitoare.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta sustin cu fermitate pozitia procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, si a sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fata de modificarile legislative aduse legilor justitiei prin Ordonanta de urgenta a Guvernului din data de 19 februarie 2019”, se arata intr-un comunicat transmis de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

Decizia de la Constanta vine la cateva ore dupa ce judecatorii din Tribunalul Cluj au anuntat ca vor suspenda activitatea judiciara timp de o saptamana incepand de luni, 25 februarie 2019: „Cauzele se vor amana, cu exceptia celor urgente (cauze cu minori, ordine de protectie, suspendarea actelor administrative, ordonante presedintiale)”.