Medicul Dan Grigorescu a rabufnit dupa decesul unui barbat caruia i s-a facut rau in fata spitalului de Rovinari si nu a fost ajutat de cadrele medicale: Doamne, cum de-i mai rabzi pe neoamenii care si-au facut culcus in sistemul de sanatate publica?

378

Seful Sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Judetean Brasov, Dan Grigorescu, se arata extrem de revoltat de cazul barbatului din Rovinari caruia i s-a facut rau in fata spitalului din localitate si nu a primit ajutor. ”Doamne, cum de-i mai rabzi pe neoamenii care si-au facut culcus in sistemul de sanatate publica?”, scrie medicul pe Facebook, subliniind o serie de neconcordante intre declaratiile medicului de garda de la Spitalul Rovinari si realitatea din sistemul medical si expunand o serie de probleme la spitalul respectiv.

Medicul Dan Grigorescu a postat, vineri, un mesaj pe Facebook, intitulat ”Doamne, cum de-i mai rabzi?” in care isi arata revolta la adresa unor angajati din sistemul medical, dupa decesul barbatului din Rovinari caruia i s-a facut rau in fata spitalului din localitate si nu a fost ajutat.

“Doamne, cum de-i mai rabzi? Pe neoamenii, pe prostii, pe ignorantii, pe dezinteresatii si pe ineptii care si-au facut culcus in sistemul de sanatate publica…”, incepe mesajul medicului brasovean.

Medicul face referire la faptele din acest caz.

“Pacientul, simtindu-se rau, s-a prezentat la Urgenta spitalului (Compartimentul de Primire Urgente), unde s-a initiat secventa de proceduri pentru stabilirea unui diagnostic, care a fost urmata de stabilirea (de catre medicul de garda) a unui tratament care i-a si fost administrat (probabil de catre un asistent medical). Faptul ca a existat si o a doua administrare a inca unui tratament inseamna ca prima interventie nu i-a rezolvat problema medicala pacientului aflat in observatie in CPU (si nu „internat in urgenta”, pentru ca daca o internare ar fi fost considerata necesara, atunci ar fi existat o foaie de observatie a pacientului, ceea ce nu a fost cazul!)). Cu toate acestea, el a fost trimis acasa, din lipsa de locuri, cu indicatia de a reveni a doua zi. Cand s-or mai elibera unele!…”, a relatat cazul medicul Dan Grigorescu.

Acesta continua explicand ca pacientul a plecat, dar i s-a facut rau in fata unitatii medicale si a murit mai tarziu la spital.

Dan Grigorescu considera “ineptii” declaratiile facute de medicul de garda Roxana Gherghina despre acest caz.

“Initial, nu au fost paturi in salonul meu, dar dupa aceea am gasit paturi in salonul altui medic si s-a decis ca pacientul sa ramana acolo. Eu nu stiu ca dumnealui sa fi plecat acasa, pe mine nu m-a anuntat nimeni ca acest pacient a plecat acasa…Fusese internat in cursul zilei cu pneumopatie acuta”, sunt declaratiile medicului Roxana Gherghina, pe care Dan Grigorescu le demonteaza una cate una.

”Duamna draga, mata ne iei de prosti pe toti? Cum adica, vrei sa acreditezi ca adevarata minciuna ca internarile de urgenta se fac doar in paturile din saloanele medicului de garda si nu pe oricare alt pat liber din spital? Ca dup-aia sa spui ca ai gasit „paturi” (deci mai multe!) „in salonul altui medic” (deci saloanele sunt ale medicilor, nu ale spitalului?). si sa mai zici ca „s-a decis ca pacientul sa ramana acolo”. Cine sta in spatele impersonalului „s-a decis”? si de ce „sa stea acolo” si nu sa fie internat acolo? si cum de mai ai tupeul, duamna, sa spui ca pacientul „fusese internat in cursul zilei”, cand rezulta clar ca nu a avut Foaie de observatie si nici nu a plecat cu bilet de externare, ci simplu, a fost pur si simplu trimis acasa? Iar in final, sa mai ai si tupeul sa spui ca nu ai stiut ca „acest pacient a plecat acasa”, asta pentru ca nu te-a anuntat nimeni de asa ceva! Cata lasitate, atata nerusinare! Dar si multa frica de consecintele faptelor cuiva, pe care acel cineva nu vrea sa si le asume!”, a mai transmis doctorul brasovean.

El a accesat apoi siteul spitalului din Rovinari si sustine ca a descoperit acolo “un spital in deriva”.

“Listele de garzi sunt postate doar pentru 2014, 2015 si 2016, iar la garzile lunii curente trebuie sa ne multumim cu garzile din octombrie 2015. (…) La ultimul concurs din mai 2018 pentru angajarea unui asistent medical debutant la CPU (la CPU, acolo unde s-a produs acest eveniment!), concursul s-a anulat deoarece „secretarul comisiei nu a convocat comisia si nu s-a prezentat pentru validarea dosarelor”. si toate acestea, in conditiile existentei unei echipe de conducere cu o deosebita continuitate (vezi manager si director medical)…”, a mai precizat medicul Dan Grigorescu.

Politistii din Gorj au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa, dupa, ce in noaptea de joi spre vineri, unui barbat i s-a facut rau in fata spitalului din Rovinari, el fiind transportat la unitatea medicala in stop cardiorespirator.

El venise la unitatea medicala unde in cursul zilei i se administrase un tratament, dar nu ar fi ramas internat din cauza lipsei paturilor.

Martorii spun ca au mers la spital si l-au chemat pe medicul de garda, precum si ambulanta aflata la poarta spitalului, dar li s-a spus sa sune la 112.

De asemenea, ei afirma ca barbatul a inceput sa se simta si mai rau dupa administrarea unei injectii cu antibiotic in spital.