Ce mesaj a transmis Traian Basescu de Ziua Unirii!

465

24 traian basescuPresedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de Ziua Unirii, in care afirma ca romanilor le revine astazi datoria de a urma si respecta aspiratiile inaintasilor privind suveranitatea legii, responsabilitatea politica si modernizarea institutiilor.

„Unirea Principatelor Romane intr-o singura tara la 24 ianuarie 1859 a fost un act de inalta vointa politica si de solidaritate nationala. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmarii romanilor, ca natiune, dar si un moment care a marcat orientarea noului stat spre spatiul de civilizatie occidental si spre valorile sale. Cu perseverenta, in deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politica si modernizarea institutiilor au devenit fundamentul noii natiuni”, arata seful statului in mesajul sau.

El adauga ca aceste aspiratii trebuie urmate si respectate si in prezent.

„Modelul inaintasilor nostri nu trebuie uitat, noua ne revine astazi datoria de a le urma si de a le respecta aspiratiile care i-au motivat sa duca la indeplinire inaltul tel de uniune nationala. La multi ani, dragi romani, de ziua Unirii Principatelor!”, se incheie mesajul sefului statului.

Presedintele Traian Basescu nu a participat in cursul zilei de joi la ceremoniile organizate la Iasi si la Focsani pentru sarbatorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane, dupa cum a precizat miercuri, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos