Mesajul cu care procuroarea lui Dragnea ii face praf pe toti expertii din Comisia Iordache: ”Puneti mana pe carte!”

377

Procurorul DNA Alexandra Lancranjan, care instrumenteaza dosarul in care Liviu Dragnea si conducerea firmei Tel Drum sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, comenteaza, intr-o postare pe Facebook, propunerile de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala.

„Legiuitorului, care doreste clasarea cauzei dupa un an daca nu a fost identificat autorul infractiunii, ii recomand sa citeasca textele privind prescriptia raspunderii penale, si sa intrebe cate talharii au fost solutionate dupa un an de la sesizare sau sa citeasca dosarele de omor in care ai reusit sa gasesti autorul dupa 5-10 ani.”

Postarea Alexandrei Lancranjan pe Facebook:

„De foarte multe ori le reprosez, in gluma, cursantilor ca nu au imaginea clara a modului in care este construit procesul penal si ca nu pot aprecia in profunzime cum se desfasoara.

Dupa lecturarea propunerilor de modificare a C. pen. si C.proc.pen. imi dau seama ca orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparatie.

Legiuitorului, care doreste clasarea cauzei dupa un an daca nu a fost identificat autorul infractiunii, ii recomand sa citeasca textele privind prescriptia raspunderii penale, sa invete sa coreleze articolele din coduri si sa intrebe macar cate talharii au fost solutionate dupa un an de la sesizare sau sa citeasca dosarele de omor in care ai reusit sa gasesti autorul dupa 5-10 ani.

Later edit: Criteriul ‘castigului material’ vazut ca singurul de natura sa determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a carui lume este atat de meschina si mica incat nu intelege alte valori.

In rest… #punetimanapecarte”.

Sursa: comisarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos