Mesajul DUR al unui fost sef ANAF care ii vizeaza pe Tudose, Ionut Misa si Ilan Laufer: ”Sunt curios care dintre ei va fi sacrificat si aruncat la gunoi!”

477

Fostul șef ANAF Sebastian Bodu comentează duminică, într-o postare pe Facebook, intenția guvernului de a introduce „split TVA”. „Sunt curios care dintre ei va fi sacrificat și aruncat la gunoi după scandalul care va ieși din cauza problemelor de aplicabilitate ale acestei fantezii”, scrie Sebastian Bodu pe Facebook, conform stiripesurse.ro.

„Văd că alde Tudose-Laufer-Mișa chiar vor introduce split TVA. Sunt curios care dintre ei va fi sacrificat și aruncat la gunoi după scandalul care va ieși din cauza problemelor de aplicabilitate ale acestei fantezii.

Sau se vor îmbățoșa și vor vedea numai evazioniști conspiraționiști, pe modelul tehnocratului Gelu Diaconu (inventatorul vestitei D088)? Dacă am fost o țară de chiaburi și elemente dușmănoase, suntem o țară de corupți, de ce nu am fi și o țară de evazioniști?”, este mesajul postat de Bodu pe Facebook.

Autoritățile vor să introducă mecanismul plăților defalcate de TVA de la 1 septembrie, urmărindu-se creșterea nivelului de conformare voluntară a persoanelor impozabile, se arată într-un proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

„În Programul de Guvernare 2017 — 2020, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 53/2017 pentru acordarea încrederii Guvernului, se prevede introducerea unui mecanism îmbunătățit de colectare a TVA (split payment) de la 1 septembrie 2017. Prin acest mecanism se urmărește creșterea nivelului de conformare a persoanelor impozabile, prin asigurarea resurselor financiare ale acestora pentru plata TVA datorate bugetului de stat, având în vedere că taxa încasată de la clienți nu mai poate fi direcționată pentru alte plăți, ci doar pentru taxa datorată furnizorilor sau bugetului de stat”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit acestuia, astfel se vor reduce și situațiile în care se calculează și se plătesc accesorii la bugetul de stat ca urmare a neplății TVA datorate de către persoanele impozabile, întrucât prin acest mecanism se asigură disponibilitățile financiare pentru plata taxei la bugetul de stat și se economisesc astfel sumele pe care operatorii economici le-ar plăti ca eventuale accesorii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos