Mesajul lui Tudose care confirmă că PSD va continua să facă circ și în 2018: ”Să avem un an rodnic, că liniștit în mod cert nu va fi!”

331

Premierul Mihai Tudose isi doreste ca Guvernul sa aiba „un an rodnic”, precizand ca „linistit in mod cert nu va fi”.

„La multi ani pentru cei cu care ne vedem prima data anul acesta. Este prima sedinta de Guvern din acest an. Sa dea Dumnezeu sa avem un an rodnic, ca linistit in mod cert nu va fi”, a spus Tudose, la inceputul reuniunii de miercuri a Executivului.

El a adaugat ca Banca Mondiala si-a revizuit estimarea referitoare la tara noastra in anul 2017 si prognoza pentru acest an”.

„Banca Mondiala si-a revizuit (…) estimarea privind inchiderea anului 2017, ducandu-ne la o crestere de peste 6, de 6,4. (…) O sa avem si noi in curand (…) datele oficiale. Dar cunoscand pesimismul de care au dat ei dovada intotdeauna, apreciem procentul dat de ei, 6,4, crestere pe 2017, si au imbunatatit si prognoza pentru 2018, ceea ce nu este un lucru rau”, a afirmat Tudose.

Economia Romaniei va inregistra un avans de 4,5% in 2018 si de 4,1% in 2019, fata de o expansiune de 3,7% si, respectiv, 3,5%, previzionata in iunie, se arata in raportul „Global Economic Prospects”, publicat, marti, de Banca Mondiala.

Institutia financiara internationala se asteapta ca Romania sa raporteze pentru 2017 o crestere a PIB-ului de 6,4%, fata de 4,4%, previzionata in iunie.

Amintim ca 2018 a inceput cu discutii aprinse in interiorul PSD legate de restructurarea Guvernului, ceea ce adanceste conflictul intre Mihai Tudose si presedintele partidului, Liviu Dragnea.

Acest lucru se vede si in decizia de miercuri a premierului, care a anuntat ca respinge cererea ministrului de Interne Carmen Dan de a-l demite pe seful Politiei Romane dupa scandalul politistului acuzat de fapte de pedofilie.

Sursa: ziare.com