Mesajul unui deputat PSD dupa ce Kovesi a anuntat ca REFUZA sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009: ”Cine refuza, trebuie sa-si piarda functia. Eu voi protesta!”

439

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a anunțat că refuză să se prezinte în fața Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009. Într-un document (vezi mai jos), Kovesi și-a motivat refuzul, informeaza stiripesurse.ro.

Comisia a replicat imediat prin vocea președintelui, senatorul PSD, Mihai Fifor, la Antena 3.

”Nu vreau să comentez până nu ne întâlnim în cadrul comsiei.”, a spus președintele Comisiei, Mihai Fifor.

O replică a avut și un alt membru al comisiei, Liviu Pleșoianu, deputat PSD.

”Am publicat si la mine pe Facebook un mesaj pe care i l-am mai transmis doamnei Kovesi. Nu stiu care vor fi masurile din punct de vedere legislativ pe care le va lua comisia de ancheta. Indiferent care angajat refuza sa se prezinte in fata comisiei, este un personaj care nu trebuie sa se mai afle in functie, din punctul meu de vedere, si eu voi protesta.

Mie mi se pare ca nu prea mai raman variante daca vrem sa schimbam ceva in tara asta.

Tin sa amintesc faptul ca vorbim de o doamna despre care CCR tocmai ne-a spus ca a incalcat separatia puterilor in stat si Constitutia Romaniei. Asa ca, apelul domniei sale la lege, nu e prima data cand il face gresit.”, a spus deputatul PSD, la România TV.

Scrisoarea trimisă de Kovesi:

content-image

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos