Mihai Sora cheama romanii in strada: „Haul cel mai negru are, undeva, un punct slab: lumina! Pe maine, la Girafa!”

452

Filosoful Mihai Sora, una din figurile marcante ale miscarii rezist, a scris un text emotionant pe pagina sa si a subliniat ca sambata va participa la protestul din Piata Victoriei.

„Dragi prieteni, intunericul unei dictaturi nu cade ca o ghilotina, fara umbre, neguri premonitorii. Se insinueaza serpeste, pare molatic si fara ținta, te invaluie treptat, te adoarme si apoi, fulgerator, te cotropeste. Dar chiar haul cel mai negru are, undeva, un punct slab: lumina.

Pe maine, la Girafa”, a scris Mihai Sora.

Intentiile Guvernului din ultima vreme au starnit reactii foarte dure, iar momentul coincide cu implinirea a 29 de ani de la Revolutie. In aceste conditii, romanii au de gand sa iasa, din nou, in strada in numar mare pentru a protesta.

Evenimentul ” 22 Decembrie – Revolutia noastra” este organizat pe 22 decembrie in Piata Victoriei.

„Decembrie 1989. 1.116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia si gratierea ticalosilor. Au murit pentru DREPTATE si pentru LIBERTATE. Acum, la mai putin de 29 de ani, lupta lor risca sa fie in zadar. Libertatea si dreptatea sunt in pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul”, se arata pe pagina evenimentului.

Organizatorii mai spun ca: „Si vom spune ca si EI: NU VREM INTUNERIC! VREM DEMOCRATIE! VREM LIBERTATE!”. Cei care vor participa sunt rugati sa aduca o candela.

Evenimentul va incepe la ora 16:00, iar la ora 17:00 se va pleca in mars spre Piata Revolutiei pentru a se aprinde candelele.

„EI au crezut in libertate in cele mai negre vremuri ale Romaniei. VOI CREDETI?”, transmit organizatorii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos