Filosoful Mihai Șora comentează ironic declarațiile făcute de șeful PSD după ultimele dezvăluiri ale jurnaliștilor de la Rise Project și după anunțul DNA de vineri, anunta digi24.ro.

„Undeva în București, sub arșița verii, departe de cocotierii Braziliei, într-un bârlog cu trei trandafiri, o mustață tremură și se agită. De frică. PS: Bravo, Rise Project!”, a scris filosoful pe contul său de Facebook.

Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, la un post de televiziune, că nu are nicio afacere în Brazilia și nicio legătură cu ancheta DNA și că totul ar pleca de la omul de afaceri George Soros. „Eu am citit comunicatul DNA, nu mi-am văzut numele acolo. (…) Nu are cum să aibă legătură cu mine nicio anchetă legată de Brazilia, pentru că nu am afaceri în Brazilia, nu am nicăieri vreo afacere şi nu am făcut nicio infracţiune nici acolo, nici aici. (…) În ultimele luni de zile, am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros şi îi transmit şi acum: nu o să cedez. Totul pleacă de acolo, totul pleacă de la George Soros”, a susținut Dragnea.

DNA a transmis, vinerea trecută, că o parte din aspectele conținute în investigațiile jurnalistice ale Rise Project fac obiectul unui dosar penal deschis în februarie 2016. Procurorii anticorupție au mai precizat că urmărirea penală a fost începută in rem, adică față de fapte, nu față de persoane.

Anunțul procurorilor anticorupție a venit după ce Rise Project a publicat, joia trecută, o notă secretă atribuită serviciului secret al MAI, din 2011, din care reies legăturile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum SA și „mijloacele frauduloase” în care s-au făcut în Teleorman afaceri de sute de milioane de euro.