Mihai Tudose si-a dat demisia din PSD si se muta in tabara lui Ponta! „Nu se mai poate! Dezbaterile trebuiau sa fie despre o justitie corecta pentru oameni, nu doar pentru „unii oameni”!

290

Fostul premier Mihai Tudose si-a anuntat marti demisia din PSD si inscrierea in partidul infiintat de Victor Ponta, afirmand ca si-a pierdut orice speranta ca „lucrurile se vor indrepta”. Odata cu plecarea lui Tudose, Coalitia PSD-ALDE va avea probleme cu majoritatea parlamentara din Camera Deputatilor si va depinde de voturile UDMR si cele ale Minoritatiilor. De asemenea, in urmatoarea perioada se asteapta noi plecari din PSD, in special din randurile apropiatilor fostului premier.

Iata mai jos mesajul fostului premier:

„Acum 27 de ani am intrat in politica din dorinta de a face ceva pentru Braila si pentru Romania. 27 de ani am fost membru PSD si nu am precupetit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora increderea celor ce m-au votat.

Chiar si in cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranta ca lucrurile se vor indrepta. Astazi, aceasta speranta a disparut dupa ce in ultimul an am constatat cu tristete ca o parte din actuala echipa de conducere a partidului a inlocuit agenda publica cu agende personale, ca orice incercare de dialog si dezbatere interna a problemelor reale ale Romaniei nu este luata in seama. Ca orice incercare de democratizare a deciziilor politice este sortita esecului. Cred cu tarie ca prioritatile, dezbaterile interne trebuiau sa fie despre spitale si sistemul de sanatate, scoli si educatie, infrastructura si reforma administrativa. Despre parcursul european al Romaniei. Despre parteneriatele strategice. si da, si despre justitie. Dar despre o justitie corecta si pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” …

Am avut in ultimele luni foarte multe intalniri atat cu membri de partid, dar si cu oameni neimplicati politic, concluzia fiind aproape unanima: nu se mai poate! Aceasta atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare fata de acest mod de a conduce partidul si tara. Daca gestul meu va fi inteles si va duce la imbunatatirea lucrurilor in PSD m-as bucura sincer…

Raman in continuare in politica, adeptul valorilor democratice de stanga, devotat Brailei si Romaniei. Ma voi alatura unei echipe cu care impartasesc aceleasi valori, echipei PRO Romania si voi ramane omul, braileanul si romanul pe care il stiti.

Cu respect, Mihai Tudose”

Mihai Tudose este in partid din 1992 (FDSN). Din 1996 Tudose a fost vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Braila, iar in septembrie 2018 a fost ales presedinte al filialei. El a fost si vicepresedinte al PSD la nivel national. Mihai Tudose este deputat de cinci mandate, adica din anul 2000, din 2015 fiind presedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare.

Coalitia PSD-ALDE va intampina probleme cu majoritatea parlamentara la Camera Deputatilor si se va depinde de voturile UDMR si cele ale Minoritatiilor. De asemenea, in urmatoarea perioada se asteapta noi plecari din PSD, in special din randurile apropiatilor fostului premier.

Pe finalul anului trecut PSD a recuperat doi deputati plecati la Pro Romania care s-au intors in partid, in urma negocierilor duse chiar de Liviu Dragnea. Cu toate acestea, PSD-ALDE va incepe sesiunea parlamentara cu probleme pentru ca le lipsesc doua voturi la Camera Deputatilor pentru adoptarea legilor organice.

Impreuna, PSD – 144 deputati si ALDE – 19 deputati au acum 163 de deputati, in timp ce majoritatea de jumatate plus unu din Camera Deputatilor, necesara pentru trecerea unor legi organice si pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.