Mihai Voicu: USL ii solicita lui Traian Basescu sa renunte la „Flacara Democratiei”

527

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca USL ii cere presedintelui suspendat Traian Basescu sa renunte imediat la folosirea „Flacarii Democratiei” in campania electoral.

„Am adus la cunostinta opiniei publice, prin intermediul senatorului Cristian Topescu, faptul ca regulile internationale ale Comitetului Olimpic, dar si bunul simt, spun ca simbolurile olimpice, in mod particular flacara olimpica, nu pot fi folosite in scopuri politice. Ultimul politician, daca pot sa ii spun asa, care si-a permis sa faca acest lucru si sa confiste simbolurile olimpice a fost Hitler. Dupa Hitler a urmat Traian Basescu, in acest punct, nu vreau sa fac comparatii”, a afirmat Voicu, intr-o conferinta sustinuta la sediul USL.

El a subliniat ca, joi, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a apreciat ca prin folosirea simbolurilor olimpice in scopuri electorale sunt incalcate prevederile Cartei Olimpice referitoare la proprietatea intelectuala, dar mai ales principiile si valorile olimpismului care interzic utilizarea acestor simboluri cu adevarat sacre vi universale, in scopuri politice.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos