Loading...
Minciuna PSD care circulă cu viteza luminii, infirmată de un senator PNL: e falsă ideea penalilor cum că Iohannis e constrâns de Constituție să o revoce pe Kovesi! – Circul Politic

Minciuna PSD care circulă cu viteza luminii, infirmată de un senator PNL: e falsă ideea penalilor cum că Iohannis e constrâns de Constituție să o revoce pe Kovesi!

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat luni ca presedintele Klaus Iohannis are, conform Constitutiei si jurisprudentei Curtii Constitutionale a Romaniei, atributul de a o revoca sau nu pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA.

„Vreau sa infirm o teza care circula cu viteza luminii de doua zile, si anume ca presedintele nu are alta varianta decat sa o revoce pe sefa DNA, ceea ce este totalmente fals. Evident ca presedintele are, conform Constitutiei si jurisprudentei Curtii, acest atribut de a o revoca sau nu. Este o decizie chiar din 2005 a Curtii Constitutionale care spune ca acest atribut al presedintelui nu are cum sa fie golit de continut. Este un mare balon de sapun acesta ca presedintele, vezi Doamne, ar fi obligat, constrans de lege sa o revoce”, a spus Gorghiu la Parlament.

Senatorul liberal se indoieste ca CSM va aviza favorabil propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din functie.

„Ma indoiesc ca va fi un aviz favorabil. Adica as putea chiar sa am o opinie ferma ca acest aviz va fi unul nefavorabil, chiar daca este unul consultativ sunt absolut convinsa ca toti se vor linisti dupa acest aviz”, a aratat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat ca este important ca factorii constitutionali sa-si spuna cuvantul in acest caz.

„Nu vad cu ce ar fi de folos o motiune simpla acum impotriva unui ministru care deja si-a articulat punctul de vedere in public si a spus ca optiunea sa este demararea procedurii de revocare. Evident ca asta nu inseamna ca nu trebuie sanctionat public si politic, dar cred ca in acest moment cel mai important este sa asteptam avizul CSM prin sectia de procurori si ulterior sa vedem punctul de vedere al presedintelui”, a mai spus senatorul PNL.

Gorghiu a apreciat ca raportul ministrului Justitiei privind revocarea procurorului sef al DNA este „insuficient articulat”.

„Concluzia mea este ca domnul Toader face un joc politic care s-ar putea sa-l coste mandatul, cariera, care este una impresionanta si m-as fi bucurat sa nu ajunga in situatia aceasta”, a conchis senatorul PNL.

Sectia pentru procurori a CSM a anuntat ca urmeaza sa ia marti, la ora 14,00, in discutie solicitarea ministrului Justitiei privind revocarea din functie a sefei DNA.

Potrivit legii, ministrul Justitiei poate cere revocarea din functie a procurorului sef al DNA, Sectia pentru procurori a CSM da un aviz consultativ, iar decizia o ia seful statului.

Sursa: aktual24.ro

Minciuna PSD care circulă cu viteza luminii, infirmată de un senator PNL: e falsă ideea penalilor cum că Iohannis e constrâns de Constituție să o revoce pe Kovesi! was last modified: februarie 26th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close