Ministrii danseaza, așa cum PSDragnea le DICTEAZA! Olguta stie cum sta treaba: ”DACA DRAGNEA NU SUSTINE, INSEAMNA CA NU TRECE!”

516

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri, inainte de sedinta Comitetului Executiv National, ca, daca presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu sustine plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, inseamna ca propunerea „nu va trece”.

La remarca presei care i-a spus ca Liviu Dragnea a anuntat ca nu sustine plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, Olguta Vasilescu a replicat: „Daca nu sustine, inseamna ca nu trece”, scrie aktual24.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca nu sustine plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului.

”Eu i-am rugat pe toti sa fie putin mai rezervati cu proiectele sau cu ideile pe care le au pana cand nu se contureaza proiectul complet in ceea ce priveste salarizarea si nu numai, si impozitul pe venit. O sa raspund la aceasta intrebare cand noi o sa finalizam toate discutiile. Nu mai raspund la tot felul de idei care vin din partea unora”, a mai spus liderul PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat marti, la Parlament, ca plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului va opri o inselatorie a statului roman, in urma acestei plafonari nefiind afectate foarte multe persoane din Romania, ci doar cele care „au bulversat” sistemul si care au primit sume foarte mari. Ea a spus ca plafonul ar urma sa fie stabilit la 8.000 de lei.

Introducerea obligatiei de plata de la 1 iunie 2017 a contributiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata pentru salariatii cu timp partial de munca cu salariul sau cu venituri realizate sub nivelul salariului minim de 1.450 lei, majorarea accizei la tigarete cu 1% si o evantuala plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului la un nivel maxim cuprins intre 5.000 – 10.000 lei sunt masuri pregatite de Guvern pentru cresterea veniturilor bugetare, a scris, vineri, Profit.ro.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, duminica, la Antena 3, ca Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor fac „analize si calcule de impact” pentru o eventuala plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului. Ea nu a precizat care ar fi cuantumul plafonarii, dar a anuntat ca Guvernul ia in calcul o posibila prelungire a perioadei de acordare a indemnizatiei, de la 2 ani la 4 ani.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in martie 2016, in calitate de for decizional, legea prin care indemnizatia de crestere a copilului a fost stabilita la 85% din veniturile parintelui si se acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon. Pana atunci, plafonul maxim era de 3.400 de lei.

Aceste modificari adoptate de Parlament au fost puternic sustinute de PSD si criticate de Guvernul tehnocrat, care spunea ca nu sunt resurse bugetare. ”Nu putem tine cont de efortul bugetar daca vorbim de copii”, afirma in replica la acea vreme Rovana Plumb, care conducerea Comisia de munca a Camerei Deputatilor.

In 18 aprilie 2016, presedintele Iohannis a promulgat legea si i-a cerut premierului de atunci, Dacian Ciolos, sa gaseasca solutiile necesare aplicarii legii, solicitandu-i sa nu priveasca aceasta chestiune dintr-un punct de vedere exclusiv contabil, deoarece legea este foarte importanta pentru Romania

”Azi am semnat decretul de promulgare pentru Legea de modificare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului. Personal, consider ca acesta lege e una buna, asteptata si binevenita. Va incurajez pe dumneavoastra, domnul prim-ministru sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica aceasta lege. Va rog sa nu tratati aceasta chestiune intr-un mod contabil. E o lege proactiva, care cu siguranta este foarte importanta pentru Romania”, i-a spus presedintele Iohannis lui Dacian Ciolos.

Prevederile au intrat in vigoare la 1 iulie 2016.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos