Ministru olandez, Fred Teeven: Asteptam raportul MCV din decembrie pentru o decizie privind aderarea Romaniei la Schengen!

611

1schengenMinistrul olandez pentru securitate si justitie, Fred Teeven, a declarat ca decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la zona Schengen trebuie luata dupa raportul MCV pe care Comisia Europeana trebuie sa il prezinte in decembrie

„Astazi nu va fi nicio decizie, este doar o informare. Vom avea o noua reuniune in decembrie. Cunoasteti pozitia noastra ca doua rapoarte MCV trebuie sa fie pozitive. Acesta este punctul de vedere al Guvernului Olandei (…) Pana in decembrie, nu se va intampla nimic”, a afirmat Teeven.

Intrebat de jurnalisti care sunt conditiile pe care le asteapta indeplinite din partea Romaniei si Bulgariei privind lupta anticoruptie si a criminalitatii organizate, oficialul olandez a evitat sa dea un raspuns direct.

„Stiti ca trebuie sa fie doua rapoarte consecutive pozitive pe MCV si in acest moment nu sunt. Vom vedea atunci in decembrie care va fi situatia”, a raspuns Teeven.

Consiliul JAI nu va lua joi nicio decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, din cauza opozitiei mai multor state membre, Germania si Finlanda anuntand de asemenea in ultimele zile ca se vor opune intrarii celor doua tari daca se va ajunge la vot.

Mandatul ministrului roman de Interne, Radu Stroe, stabilit de Guvernul Romaniei pentru Consiliul JAI este de a nu solicita un vot si de a accepta amanarea deciziei, dupa cum a declarat si premierul Victor Ponta zilele trecute.

Raportul Comisiei Europene de la sfarsitul acestui an va analiza progresele facute in cadrul MCV de ambele tari, atat Romania, cat si Bulgaria. Un raport intermediar pentru Romania a fost prezentat pe 30 ianuarie a.c., ultimul raport pentru Bulgaria fiind cel din luna iulie 2012.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos