Ministrul Daniel Chitoiu ar putea raspunde cu functia esecul privatizarii Oltchim

582

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca ia in calcul demiterea ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, insa doar in conditiile in care acesta ar avea o responsabilitate in esecul privatizarii Oltchim.

Premierul a fost intrebat, luni, de jurnalisti, daca ia in calcul demiterea lui Chitioiu, pentru esecul privatizarii Oltchim, raspunsul fiind afirmativ: „Daca are o responsabilitate, sigur ca da. O sa verificam impreuna, exact, ce anume putea fi facut altfel”.

„Insa stiti foarte bine, ca si mine, probabil domnul Diaconescu ar fi preferat sa nu fie primit la licitatie ca sa spuna ca el salva combinatul daca-l lasam. Uite, l-am primit si ceea ce cred ca toti stiam, ca de fapt nu are niciun leu si nicio intentie de a salva comnbinatul, din pacate, se confirma, dar totusi bataia asta de joc la adresa oamenilor nu poate sa ramana fara consecinte”, a adaugat Ponta.

El a precizat ca in cazul lui Dan Diaconescu institutiile statului vor stabili raspunderea pe care o are.

„Exista raspunderea civila, comerciala si penala. Nu eu o stabilesc, o vor stabili institutiiel statului”, a spus Ponta, intrebat cum poate sa raspunda Dan Diaconescu pentru ceea ce s-a intamplat in procesul de privatizare a Oltchim.

Luni dimineata, Ponta a declarat la inceputul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca Videanu, despre care a spus ca este „hotul hotilor”, incearca, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, sa acopere fraudele facute de PDL la Oltchim.

„Dupa cum vedeti, trebuie sa reparam noi toate hotiile si toate relele facute de catre PDL: cea mai mare hotie, ani de zile de capusare a Oltchimului de catre firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici bagati de hotul hotilor, domnul Videanu. Ati vazut ca cu o zi inainte de licitatie domnul Videanu si cu domnul Roibu aranjau cum sa faca lucurile la Oltchim si, bineinteles, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, pentru a incerca sa acopere urmele fraudelor uriase facute de PDL la Oltchim”, a spus Ponta la inceputul reuniunii PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos