Ministrul Educatiei a demisionat! Discutia cu Liviu Dragnea i-a fost „fatala”

102

Valentin Popa si-a dat demisia joi din fruntea Ministerului Educatiei Nationale. Valentin Popa a avut joi dimineata o discutie cu liderul PSD. El ar fi luat decizia dupa ce UDMR a cerut demisia sa.

Demisia a ajuns la Secretariatul General al Guvernului joi dupa-amiaza. Liviu Dragnea, a declarat joi ca a discutat cu ministrul Educatiei despre nemultumirile minoritatilor si a adaugat ca, de data aceasta, liderul UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate cand spune ca nu va discuta alte proiecte cu cei din coalitia de guvernare pana nu sunt rezolvate problemele din Educatie.

Intrebat la Parlament daca a discutat cu ministrul Educatiei despre nemultumirile celor de la UDMR, Dragnea a spus: ″Da, am discutat, dar nu e vorba numai de UDMR, este vorba de toate minoritatile, nu numai UDMR a ridicat (aceasta problema – n.r.), poate ei au fost cei mai vizibili, toate minoritatile au ridicat-o”. El a adaugat ca asteapta solutia la aceasta problema de la Guvern.

Dragnea a admis ca de data aceasta liderul UDMR are dreptate cand spune ca intre Uniune si coalitia de guvernare nu se poate discuta despre alte proiecte legislative pana cand nu se rezolva problema din Educatie. “De data asta are dreptate domnul Kelemen Hunor, are dreptate”, a afirmat Dragnea.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri ca pana cand nu se rezolva problema predarii limbii romane in scolile generale cu predare in limba materna nu poate fi deschis subiectul colaborarii parlamentare pe proiecte legislative cu PSD – ALDE. Valentin Popa era ministru al Educatiei din ianuarie 2018, arata stirileprotv.