Ministrul Educatiei loveste din nou! Cati Andronescu le-a transmis elevilor ca fac greseli de ortografie, dar mesajul ei continea o gafa de exprimare!

354

Ministrul Educatiei, Cati Andronescu, ar trebui sa fie exemplul pentru toti elevii, insa se pare ca greselile se tin scai de cei de la PSD. Andronescu le transmite absolventilor de gimnaziu, intr-o inregistrarea video postata pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei, ca subiectele la Evaluare nationala la limba romana au fost usoare si le recomanda sa se mai uite peste ceea ce au de rezolvat la proba de matematica. Mai mult, ministrul Educatiei le cere elevilor sa nu-i mai transmita mesaje prin care ii cer subiectele, atragand atentia ca unele dintre ele sunt pline de greseli de ortografie. La randul ei, Ecaterina Andronescu a facut si ea o mica greseala de exprimare.

„Dragii mei absoventi de gimnaziu, Astazi sper ca ati avut o zi usoara, o zi in care ati dat primul examen din viata voastra, o zi in care ati dat examen la o disciplina importanta pentru fiecare dintre noi, limba si literatura romana. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis sa aratati ca stiti carte, si de asemenea ca puteti sa fiti creativi cu ceea ce ati invatat. Peste o zi o sa dati examen la matematica, o disciplina care ne construieste gandirea algoritmica, ne da rigoare in modul in care gandim ne ajuta sa ne structuram ideile. Va doresc sa aveti succes si la matematica. in ziua de repaus pe care o aveti rasfoiti ceea ce ati facut, incercati sa va mai uitati odata peste exercitiile pe care le-ati rezolvat cu profesorii vostri la clasa si sunt sigura ca veti obtine si la examenul de matematica rezultate bune.

Foarte multi dintre voi mi-ati trimis mesaje si in aceste mesaje mi-ati cerut sa va spun subiectele. Nu mai imi trimiteti mesaje cu aceasta cerinta, ca fara indoiala nu am cum sa fac lucrul acesta si nici nu-l voi face niciodata. in acelasi timp cand scrieti mesaje, fiti atenti sa nu mai faceti greseli de ortografie, pentru ca asta ma supara si supara pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii vostri de limba si literatura romana. Aveti incredere in voi si cu siguranta veti putea sa dati rezultate bune, rezultate corecte si la examenul de matematica. Va doresc succes si sa aveti incredere in voi!”, le-a transmis Ecaterina Andronescu absolventilor de clasa a VIII-a.

Desi ii indeamna pe elevi sa nu mai greseasca, ministrul a comis si el o mica greseala de exprimare, inversand topica normala a propozitiei „Nu imi mai trimiteti mesaje…”.

146.553 de absolventi ai clasei a VIII-a au participat la prima proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale 2019, in conditiile in care la examen s-au inscris peste 154.956 de elevi. Evaluarea Nationala 2019 continua joi cu proba scrisa la matematica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos