Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici recunoaste! 20% dintre bugetari sunt in plus, nu fac nimic!

Obligatia de a oferi un salariu minim in sectorul privat trebuie eliminata, iar aceasta ar trebui sa ramana doar la stat, a declarat vineri ministrul de Finante Eugen Teodorovici, care a sugerat de asemenea ca 20% din functionarii de la stat stai degeaba si „n-ar simti nimeni” daca ar pleca.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat intr-un interviu acordat DC News ca daca 20% dintre functionarii din administratia centrala ar pleca, ‘“n-ar simti nimeni”, sugerand ca foarte multi dintre functionari nu au niciun rol in administratie. El a mai zis ca salariul minim pe economie ar trebui sa nu mai fie obligatoriu in piata, ci doar in administratia publica.

“Daca 20% dintre functionarii din administratia centrala ar pleca, n-ar simti nimeni. Ba mai mult, lucrurile ar merge chiar mai bine (…) Suntem o administratie de supereroi”, a spus ministrul Finantelor.

El a mai declarat ca salariul minim n-ar trebui sa mai fie pe toata economia, ci doar in sectorul public. “Trebuie eliminata aceasta obligatie. Pentru ca statul nu ar trebui sa se bage in piata. Poti sa il faci eventual o referinta pentru mediul privat. Poti, ca stat, sa dai facilitati celor care nu au angajati sub acel barem, dar atat. Lasa-l pe patron sa vada cu cat plateste”, a declarat ministrul Finantelor.

De la 1 ianuarie 2018, salariul minim brut pe economie a crescut la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei. in perioada 1 februarie 2017 – sfarsitul anului 2017, salariul minim pe economie a fost de 1.450 de lei brut. in perioada 1 mai 2016 – ianuarie 2017 (inclusiv), salariul minim pe economie a fost de 1.250 de lei.

Aproape jumatate dintre angajatii din Romania castiga salariul minim pe economie, se arata in studiul privind dinamica pietei muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cu sprijinul Inspectiei Muncii.

Sursa: Economica.net

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici recunoaste! 20% dintre bugetari sunt in plus, nu fac nimic! was last modified: august 3rd, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre