Ministrul finantelor se face ca nu vede prostitutia: ”Dacă vrei să legalizezi, atunci nu faci decât să îmbolnăveşti societatea”

350

Nu se ia în calcul legalizarea prostituţiei, susţine ministrul Adrian Câciu. Într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, ministrul Finanţelor a declarat că o astfel de activitate nu va fi legalizată.

„Pentru problemele altora trebuie să taxăm? În momentul în care consider că unele fenomene sunt nesănătoase pentru societate, dacă vrei să legalizezi, atunci nu faci decât să îmbolnăveşti societatea. În primă fază, nu. Haideți să vedem care sunt argumentele. Ai un fenomen toxic pe care vrei doar să îl menții.

Nu e vorba de stat, de a câștiga niște bani. Întotdeauna se ascund unii pentru niște măsuri, dacă facem asta, statul va avea mai mulți bani. Statul va avea mai mulți bani când își face treaba. Haideți să ne facem treaba pe combaterea evaziunii fiscale, pe ajustarea pe economia informală, să aducem banii din economia neagră, să avem o echitate fiscală și să avem economie care să producă taxe. Fiecare vine cu o idee, mai punem o taxă, că de fapt asta facem.

Traducând plastic ce mi-ați spus, legalizăm ca să taxăm, nu? Hai să ne vedem de regimul actual şi să îl ducem într-o zonă de confort. Adică, România, totuşi, încă nu este într-o zonă de confort a veniturilor curente sau veniturilor totale”, a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos