Ministrul Florin Roman prins cu minciuna pe fata: Rectorul de la Babes-Bolyai spune ca NU a facut facultatea aici!

231

Ministrul Cercetării și Inovării, Florin Roman, și-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaților faptul că este licențiat la ”Universitatea Babeș-Bolyai”, din Cluj. Rectorul UBB, Daniel David, susține că s-a căutat în arhive și nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

 
”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum.”, a explicat rectorul.

 
„Domnul Florin Roman a urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul Colegiului universitar din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba-Iulia. În anul 1996 a susținut examenul de absolvire a acestor studii la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe economice și, în urma susținerii examenului, i s-a eliberat o diplomă de absolvire și nu o diplomă de licență.  Examenul de absolvire se susține la finalizarea învățământului universitar de scurtă durată organizat în colegiile universitare, iar examenul de licență se susține la finalizarea învățământului universitar de lungă durată”, sună răspunsul  de la UBB, la solicitarea jurnaliștilor de la Libertatea.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos