Ministrul ”Genunche” recunoaște că la vorbit e praf, dar se autointitulează ”omul faptelor”: pregătește o nouă lege a educației cum n-a văzut Parisul!

Guvernul pregateste o noua lege a educatiei, iar documentul ar urma sa fie trimis in Parlament in septembrie 2018, a anuntat, luni, la RFI, ministrul Liviu Pop. Intrebat de ce ar trebui sa aiba incredere elevii si parintii in vorbele sale, Liviu Pop a raspuns: “Pentru ca unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar daca nu am vorbele la mine intotdeauna, am faptele la mine”.

“Prin programul de guvernare, anul viitor, in septembrie, vom inainta Parlamentului un nou proiect de lege a educatiei nationale, o lege aplicabila si dezbatuta in Parlament. Actuala lege a educatiei nationale a fost angajata prin raspundere si vedem ca deja a fost modificata in peste o treime din corpul ei”, a declarat Pop.

Reamintindu-i-se ca a existat un pact politic national, semnat de toate partidele, ministrul a raspuns: “Din pacate, cei care erau atunci in Executiv nu au fost capabili sa coreleze pactul cu realitatea scolii romanesti”.

“Tintele pe care noi le urmarim prin legea educatiei nationale sunt legate de reducerea abandonului scolar, corelarea scolii cu piata muncii, in asa fel incat un absolvent de scoala in invatamant liceal sau universitar sa-si gaseasca foarte repede loc de munca pe piata si in acelasi timp sa aiba capacitatea si competentele necesare adaptarii noilor locuri de munca pe care evident economia le-ar avea”, spune Liviu Pop.

Intrebat, la RFI, de ce ar trebui sa aiba incredere elevii si parintii in vorbele sale, in conditiile in care au mai fost si alti ministri ai Educatiei care au vorbit de corelarea scolii cu piata locurilor de munca si nu s-a schimbat nimic, Liviu Pop a raspuns: “Pentru ca unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar daca nu am vorbele la mine intotdeauna, am faptele la mine, iar cei peste 30 de ani pe care pot sa spun ca i-am petrecut in scoala romaneasca, alaturi de functiile pe care le-am ocupat vremelnic ma fac si ma determina, alaturi de echipa PSD-ALDE, sa venim cu solutii concrete pentru sistemul de invatamant preuniversitar si universitar”.

„Pop ‘Genunche’: ‘Chiar daca nu am vorbele la mine intotdeauna, am faptele la mine’. Limbaj de cocalar, doctorand si bursier la academia de militie”, a comentat jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Sursa: aktual24.ro

 

Ministrul ”Genunche” recunoaște că la vorbit e praf, dar se autointitulează ”omul faptelor”: pregătește o nouă lege a educației cum n-a văzut Parisul! was last modified: septembrie 11th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close