Ministrul ”Pamblică” al Educației, întâmpinat de Mihai Goțiu de la USR cu un manual de gramatică practică a limbii române!

526

Parlamentarii Florin Roman şi Laurenţiu Leureanu de la PNL au tăiat o panglică tricoloră înainte ca rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, nominalizat pentru Ministerul Educaţiei, să-şi prezinte programul şi i-au strigat preşedintelui comisiei de specialitate să-l înveţe să vorbească corect româneşte.

Gestul parlamentarilor PNL a venit în contextul în care o înregistrare video în care Valentin Popa face numeroase greşeli de limbă a apărut în mediul online la câteva ore de la anunţul privind includerea sa în Guvernului Dăncilă. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vorbeşte despre ”pamblică” şi face numeroase dezacorduri.

La rândul său, Mihai Goţiu, de la USR, i-a dăruit profesorului Popa o „Gramatică practică a limbii române”.

Valentin Popa s-a născut pe 12 iulie 1964 şi este profesor universitar doctor inginer. A absolvit Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor în 1989. Din 2009 până în prezent a fost conducător de doctorat pentru domeniul său. Este profesor universitar din 2005 şi predă Sisteme de intrare-ieşire, Sisteme de identificare, Dispozitive şi circuite electronice.

Teza sa de doctorat – „Contribuţii la creşterea vitezei de procesare în modemuri”, susţinută public pe 24 aprilie 1998, în specializarea „Componente, dispozitive şi circuite electronice”, l-a avut ca îndrumător ştiinţific pe prof. dr. ing. Gheorghe Maxim, Universitatea „Gh. Asachi” din Iaşi. A publicat mai multe cărţi de specialitate, articole ştiinţifice, lucrări în reviste cotate ISI, are un brevet de invenţie şi a câştigat mai multe granturi în competiţii internaţionale.

Sursa: Digi24

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos