Ministrul Sanatatii face lumina in cazul salariilor angajatiilor din sistemul medical! Acum e clar ca Olguta si Dancila i-au dus pe romani de nas!

338

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, vineri, ca in urma aplicarii Legii salarizarii aproximativ 10% dintre angajatii din spitale vor avea salarii mai mici. Olguta Vasilescu si Dancila au declarat in mod repetat ca niciun salariu din Romania nu a scazut sau ca nu va scadea.

”Eu am venit cu aceasta solutie inca de acum o luna si jumatate. Intre timp, sindicalistii au venit ei cu solutia diferentierii intre spitale. Este o solutie gasita la cererea lor. Aproximativ 10% dintre cei din sistemul sanitar vor avea salariile mai mici.

De vina pentru faptul ca nu reusesc sa se incadreze in bugetele alocate in fiecare spital sunt si managerii de spital. Managerii de spital si… cam atat (…) Fiecare trebuie sa se gospodareasca cat mai bine. Acele sporuri nu se dau pentru toata lumea, se dau doar pentru cei care pierd la salariul din februarie. Acum vom vedea daca avem manageri buni in spitale sau nu”, a declarat Sorina Pinta.

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri seara ca nu exista nicaieri reduceri salariale.

„Nu putem vorbi decat de cresteri, nu de reduceri salariale. Am citit raportul dat de INS. Se fac comparatii cu alte luni ale anului, se fac comparatii cu alti ani, dar nu putem vorbi despre scadere salariala si trebuie sa ne raportam doar la crestere. In sanatate, la 1 martie anul acesta, au crescut salariile cu procente intre 75% si 120%. In educatie, de la 1 martie, avem o crestere de 20%. In sanatate, daca am lua toata cresterea salariala de la 1 ianuarie 2017, avem o crestere la net de 40%, deci nu putem vorbi despre scaderi salariale, ci putem vorbi despre cresteri salariale”, a afirmat Dancila la Antena3.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos