Ministrul Toader a gasit solutia pentru a scapa coalitia penalilor de dosare! Dragnea si Tariceanu vor beneficia de o OUG cu dedicatie!

Ministrul Justitiei a anuntat, miercuri seara, ca-i va propune premierului adoptarea unei ordonante de urgenta pentru revizuirea sentintelor date pe protocoale sau interceptari ilegale, Tudorel Toader precizand ca va face aceasta propunere intr-un timp scurt, „dupa terminarea concediilor”.

„(Ordonanta va dispune -n.r.) posibilitatea oricarui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului ca hotararea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegala sa se apropie de dosar, sa ceara unui judecator sa verifice daca hotararea lui a fost pronuntata pe baza celor doua elemente, judecator care sa spuna da, ii admite si trimite cauza la rejudecare, judecator care sa spuna nu, nu e vorba de interceptari nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curtii Constitutionale fac aceasta definitie, aceasta clasificare (- a ceea ce inseamna interceptari nelegale -n.r.). Interceptari facute de SRI si folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legatura cu securitatea, siguranta nationala si folosite in fapte de drept comun”, a declarat, miercuri seara, Tudorel Toader, la Antena 3.

Intrebat cand va inainta aceasta propunere de ordonanta de urgenta, ministrul Justitiei a raspuns ca intr-un timp scurt.

„Dupa ce se termina concediile. Imediat dupa ce se termina concediile”, a completat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a declarat ca va propune adoptarea unei ordonante de urgenta care sa modifice revizuirea ca metoda de reformare a unei hotarari definitive.

„Sa-i dam celui care are sentimentul ca este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptari nelegale, sa-i dam posibilitatea sa se convinga daca condamnarea lui este dreapta sau nedreapta. Cum? El sa solicite revizuirea hotararii, sa avem un filtru de admisibilitate, un judecator sa deschida dosarul si sa vada daca X, care se crede condamnat pe nedrept a fost condamnat pe baza de interceptari sau pe baza de protocoale. Sa faca o procedura de adminisibilitate si nu e vorba de protocol, de interceptare nelegala, ii respinge si ramane hotararea cum a fost, daca e vorba de protocoale sau interceptari nelegale, sa devina admisibila cererea de revizuire si sa o puna pe circuit, in procedura de reformare. Si cu un termen probabil. Si atunci noi ce facem? Sa cautam o parghie de reforrmare a unor hotarari posibil netemeinice pronuntate, repet, pe interceptari, pe protocoale. Sa-i dam incredere romanului, condamnat sau necondamnat, ca justitia se infaptuieste asa cum cere Constitutia”, a anuntat ministrul.

Tudorel Toader spune ca astfel se va spori efectivitatea justitiei.

Sursa: Aktual24

Ministrul Toader a gasit solutia pentru a scapa coalitia penalilor de dosare! Dragnea si Tariceanu vor beneficia de o OUG cu dedicatie! was last modified: august 2nd, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre