Mircea Badea A LUAT FOC! Vrea sa o reclame pe directoarea DGASPC din Sibiu pentru ca aceasta a anuntat ca parintii isi pot lua copiii la proteste!

514

Mircea Badea a anuntat ca va face plangere penala impotriva directorului DGASPC Sibiu, Laura Vislan, pentru abuz in serviciu, intrucat aceasta spune ca partintii isi pot lua copiii la proteste fara nicio problema.

”Ii fac plangere pentru abuz in serviciu. Dupa parerera mea, asta face: un abuz in serviciu, nesocotind legea pe care trebuia s-o aplice”, a spus Badea.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu, Laura Vilsan, a anuntat joi, referitor la participarea copiilor la protestele desfasurate, ca acestia puteau face asta, fiind „mai degraba o chestiune de alegere personala a parintilor”.

„Apreciind ca, la Sibiu, protestele au avut un caracter pasnic, deoarece protestele se desfasurau in locuri publice, oricine, inclusiv copiii puteau participa la acestea, opinam ca participarea copiilor la astfel de evenimente constituie, mai degraba, o chestiune de alegere personala a parintilor, care au dreptul sa decida daca permit copiilor lor sa-i insoteasca la proteste si ar fi contrar libertatii de intrunire pasnica daca le-ar fi ingradit acest drept”, a aratat Laura Vilsan, intr-un comunicat de presa, potrivit Agerpres.

Ea a mentionat, totodata, ca specialistii DGASPC Sibiu nu vor ezita „nicio secunda” sa actioneze conform competentelor conferite de lege, in toate cazurile in care sunt ”suspiciuni privind neglijarea, exploatarea sau abuzarea unui minor”.

Un nou protest al copiilor este anuntat pe o pagina de socializare, pentru duminica, in Piata Mare din Sibiu. Participantii sunt invitati cu copiii, dar fara pancarte si lozinci.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri, ca cei care au iesit in strada pentru ca vor sa se respecte legea ar trebui sa respecte, la randul lor, Legea 272/2004 care prevede ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, scrie aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos