Mircea Cartarescu a rabufnit la adresa fostului sef al Jandarmeriei, Cucos! „Nu asa faceau si legionarii? Justifici bataile si gazarile, violenta fata de propriii compatrioti prin dragostea de neam si tara?”

Scriitorul Mircea Cartarescu se declara revoltat de declaratiile pe care Sebastian Cucos, sef pana marti al Jandarmeriei Romane, le-a facut dupa reprimarea manifestatiei din Piata Victoriei.

„Atitudinea sefilor jandarmeriei e absolut revoltatoare. Justifici bataile si gazarile, violenta fata de propriii compatrioti prin dragostea de neam si tara? Iti arati trufia, servilismul si lipsa totala de remuscari pe un perete de icoane? Nu asa faceau si legionarii? Cum e posibil ca o institutie a democratiei ca jandarmeria sa fi fost atat de pervertita? Cum a devenit ea un organ de represiune in mainile unui grup de interese? Cum se numeste boala in care anticorpii isi ataca propriul organism?”, a scris Cucos pe Facebook.

Seful Jandarmeriei Romane a declarat, marti seara, ca toti cei care au gresit la mitingul din 10 august vor plati, precizand ca jandarmii, colegii sai, si-au facut datoria. Sebastian Cucos a facut un apel la calm, mentionand ca „prea ne-am invrajbit unii cu altii”.

„Pentru cine nu ma cunoaste, am 22 de ani de cariera militara, intr-o institutie in care am evoluat treapta cu treapta. Nu am facut decat sa imi iubesc tara, sa cred in Dumnezeu, in juramant si in oamenii mei. Prea ne-am invrajbit romani contra romani, prea ne uram unii pe altii. Haideti sa ne asezam un pic. Cei care vor plati, sunt institutii care trebuie sa isi faca treaba si noi sa fim lasati sa ne facem treaba. Jandarmii acestia sunt aceiasi oameni pe care i-ati vazut la inundatii, care au scos oamenii din zapada”, a declarat comandantul Jandarmeriei Romane, conform Aktual24.

Sebastian Cucos a declarat ca va astepta procedura in ceea ce priveste mandatul sau la conducerea Jandarmeriei Romane.

„Polarizari diferite despre mine, ca imi voi da demisia, voi fi judecat. Am absolvit un examen legal, dupa absolvirea lui, pentru ocuparea pozitiei e necesar avizul CSAT. E o procedura si dureaza. Nu fac decat sa astept ca acest parcurs procedural sa se incheie. Dragi romani, suntem in anul Centenar, suntem in anul Unirii. Haideti sa ne asezam la calm, moderatie. In ceea ce-i priveste pe colegii mei, va asigur ca si-au facut datoria, ca oamenii in uniforma isi merita respectul. Daca cineva se face vinovat de ceva, indiferent daca e in uniforma sau civil, va fi tras la raspundere, institutiile isi vor face treaba”, a mai spus seful Jandarmeriei Romane.

Mircea Cartarescu a rabufnit la adresa fostului sef al Jandarmeriei, Cucos! „Nu asa faceau si legionarii? Justifici bataile si gazarile, violenta fata de propriii compatrioti prin dragostea de neam si tara?” was last modified: august 16th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre