Mircea Diaconu, propulsat de Antena 3 la Bruxelles, reactie furibunda impotriva protestului #Rezist: „Vor sa deranjeze cu orice pret, trebuie luate masuri rapide”

300

Europarlamentarul Mircea Diaconu considera ca protestul anuntat pentru 10 ianuarie de grupurile #Rezist in fata Ateneului Roman, unde se vor strange toti liderii importanti ai UE, reprezinta o noua actiune „narhista”, menita sa „deranjeze cu orice pret”.

„Imi este foarte clar ca asta vor: sa deranjeze cu orice pret. In toata Europa, cand se intampla cate ceva, un summit, apare un fel de armata nevazuta, civila, care actioneaza simetric. E o chestie de import dupa parerea mea, imprastierea ei se face pe retele sociale, tocmai acesta fiind motivul pentru care este o miscare fara identitate. Sunt niste armate fara uniforme care apar peste tot.

Este un fel de ‘NU’ contemporan. Ca efect pot sa-l inteleg. Am citit vestitul articol scris de Eugen Ionescu, ‘NU’, cel de dinainte de razboi, intr-o atmosfera asemanatoare cu cele de astazi, un fel de alaturare a extremelor, o radicalizare a extremelor care se intalnesc undeva. E o repetare care pe mine ma sperie, pana si simbolurile gen ciuma rosie, pumnul ridicat care inseamna exact simbolurile din fotografiile de epoca”, a afirmat Diaconu pentru DC News.

„Nu sunt credinte profunde, in adancimea acestor decizii individuale sau colective. Aceste grupari sunt formate din oameni foarte diferiti, tocmai de aceea nu se coalizeaza in ceva. Daca s-ar coagola intr-o formatiune, intr-un program, ar fi in regula. Pe 10 august, anul trecut, la un moment dat a aparut un fel de program, de lista cu revendicari cumva. De acord, dar pur si simplu sa iesi si sa spui ‘NU’, sau ‘sa cada Guvernul’, nu e suficient. Trebuie sa iesi spunand ce e de facut sau ceea ce lipseste, nu sa cada ceva sau sa dispara ceva si atat.

Romania trebuie sa gestioneze mai relaxat aceste lucruri. Nu sunt lucruri care se intampla doar cu tara noastra, ci cu intreaga Europa. Sunt efecte de astazi care trebuie tratate legal, corect. A inceput o discutie in acest sens si bine ca a inceput din Franta si nu din Romania, ca altfel era dezastru: ridica tot Parlamentul, toata Comisia Europeana in picioare. Era dezastru daca incepea din Romania o discutie despre a manifesta legal sau ilegal. Si unde se sfarseste democratia si unde incepe anarhia. Trebuie luate, in acest sens, masuri rapide pentru ca, altfel, sunt toti victime. Noi avem o jandarmerie speriata, timorata de procurori care joaca in toate taberele. Cineva trebuie sa faca ordine, iar acel cineva este Parlamentul Romaniei”, a mai declarat Mircea Diaconu.

Grupurile #Rezist anunta o noua mare manifestatie in Bucuresti, de aceasta data de sustinere a valorilor europene in fata abuzurilor PSD-ALDE, cu ocazia venirii la Bucuresti a tuturor liderilor importanti ai Uniunii Europene. Mitingul va avea loc pe 10 ianuarie in Piata George Ebescu, langa Ateneu.

„Pe data de 10 ianuarie, la Ateneul Roman, intregul leadership al Uniunii Europene (presedintii Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, comisarii europeni, leaderii grupurilor din Parlamentul European) vor partipa la preluarea presedintiei rotative de catre Romania.

Vrem sa fim alaturi de ei.
Vrem sa fim vazuti de ei.
Vrem sa se inteleaga ca in ciuda politicilor guvernari actuale, romanii sunt cetateni ai Europei, care cred in valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justitie independenta, solidaritate, transparenta in decizii si in cheltuirea banului public.

Daca intelegi ca:

  • dreptul de a munci si a invata in Europa depinde de apartennta noastra la UE
  • cresterea nivelului de trai al populatiei in ultimii 10 ani are ca sursa apartenenta noastra la UE
  • dezvoltarea societatii romanesti in ultimul deceniu s-a facut in mare parte prin fonduri europene
  • situatia agriculturii romansti depinde de fondurile alocate de UE
  • infrastructura, spitalele si scolile pot ajunge la un nivel acceptabil prin apartenenta noastra la UE
  • drepturile omului, statul de drept si justitia independenta sunt protejate cel mai bine prin apartenenta noastra la UE
  • atacurile asupra UE comise de guvernarea actuala sunt atacuri asupra prosperitatii si stabilitatii Romaniei
  • cetatenia europeana ne ofera protectie impotriva posibilelor abuzuri al statului
  • dreptul de a calatori, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care parintii nostri nu au beneficiat

Atunci te asteptam in Piata George Enescu (langa Ateneu si Palatul Regal), joi 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune:

‘Romanii sunt cetateni ai Uniunii Europene si lupta pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justitie independenta!’

Veniti cu Steagurile Romaniei si ale UE!”, anunta grupul Rezistenta pe pagina de Facebook a evenimentului, scrie Aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos