Mircea Diaconu ramane de partea penalilor PSD si in Parlamentul European si il critica violent pe Liiceanu!

849

Europarlamentarul Mircea Diaconu a criticat violent pozitiile exprimare la Bruxelles, in cadrul dezbaterii de miercuri despre democratia si justitia din Romania, de catre Gabriel Liiceanu si jurnalistii Liviu Avram si Attila Biro.

El sustine ca acestia au „exportat” scandalul, desi dezbaterea a fost convocata la presiunile PSD de catre socialistii europeni.

”Nimic nou pe frontul de Est. Numai asa stie, numai asa poate, e un lucru vechi, in 2012, cand a fost cu referendumul, s-a lucrat cu acelasi gen de personaje si aceleasi metode, dar, ce trebuie sa stie cititorii este ca in Parlamentul European se intampla des lucrurile astea si oamenii care asculta pot sa discearna intre unele si altele. Oamenii stiu sa faca diferenta intre argumente si activism”, a declarat Mircea Diaconu pentru DC News.

Mircea Diaconu a precizat ca ”pana la urma s-a exportat ce e acasa, s-a exportat scandalul”.  ”Subiectul este practic transat. Comisia a ridicat aceasta problema, e vorba de sedinta veche de la Strasbourg, atunci a fost ridicata problema, de catre o zona activa. Atunci replica noastra a fost cum ati vazut in sedinta de atunci si a inchis si lamurit subiectul. Romania nu a fost sanctionata, asa cum se preconiza, ci dimpotriva, la trei-patru zile, prim-ministrul a fost invitat la Bruxelles si s-au lamurit lucrurile, s-a incheiat cu strangeri de mana si declaratii comune. Ce s-a intamplat acum la PE e o dezbatere clasica, nu are urmari. Nu se va intampla nimic mai mult, asta trebuie sa stiti foarte clar”, a mai spus europarlamentarul.

In discursul sau, Gabriel Liiceanu a explicat limpede ce se intampla in Romania. „DNA a deschis contra mii de politicieni dosare penale. 431 de milioane de euro a fost mita in 2015”. „Alianta la putere a castigat cu 18%. Liviu Dragnea, condamnat si judecat penal este presedintele Camerei Deputatilor. Presedintele Senatului, Tariceanu, este judecat pentru marturie mincinoasa (…) Guvernarea a debutat cu un atac frontal la adresa Justitiei”, a spus filosoful.

„N-am nicio indoiala ca Liviu Dragnea, pentru a scapa de puscarie si pentru a-si salva averile, nu s-ar da la o parte de la nimic. Au demonstrat-o”. Liiceanu a precizat ca in acest moment, tintele „numarul unu” ale actualei Puteri sunt procurorul general al Romaniei si sefa DNA: „Cei care n-au adus aici vor sa se bucure nestingheriti de ce au furat. Tinta lor e acum Parchetul General si DNA”, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos