Mircea Dusa: Alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 2 sau 9 decembrie

476

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat ca alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 2 decembrie sau pe 9 decembrie, urmand a fi stabilita o data exacta in sedinta de Guvern de sambata.

„In momentul de fata, MAI elaboreaza proiectele de hotarare care trebuie adoptate de Guvern privind organizarea alegerilor. In principiu, in conformitate cu prevederile Constitutiei, data de 2 decembrie este o data avuta in vedere. Mai analizam pana sambata, cand este sedinta de Guvern, si alta posibilitate, dar in principiu aceasta este data”, a explicat Mircea Dusa.

Dusa a precizat ca pentru alegerile parlamentare ar putea fi luata in considerare si data de 9 decembrie.

„Actualul Parlament a fost validat pe data de 19 decembrie. Este acea prevedere constitutionala care spune ca dupa data alegerilor se convoaca Parlamentul in prima sedinta, in 20 de zile. Daca ne intoarcem in data de 19 decembrie … 20 de zile…. o sa vedeti ca nu putem sa ajungem la nicio data din luna noiembrie. Or va fi data de 2 decembrie, or de 9 decembrie. Dar, in principiu, data de 2 decembrie”, a precizat Dusa.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos