Mircea Dusa: Decizia CCR privind validarea referendumului va fi respectata de toate institutiile statului

505

Decizia CCR cu privire la validarea referendumului din 29 iulie, va fi respectata de toate institutiile statului, a declarat Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.

„Cred ca disputa aceasta pe numarul de electori ar fi fost transata daca primarii isi faceau datoria din punctul de vedere al realizarii listelor electorale. Sigur ca ultima institutie care s-a pronuntat pe valabilitatea referendumului este Curtea Constitutionala. Probabil ca, astazi, Biroul Electoral Central, din cate am inteles, va inainta hotararea BEC si procesul-verbal centralizator la nivel national Curtii Constitutionale si Curtea Constitutionala, cu rigoare si cu apreciere a realitatilor din Romania, va da o decizie legata de validarea referendumului si, sigur, decizia Curtii Constitutionale va fi respectata de catre toate institutiile statului”, a spus Dusa la RFI.

Acesta a mentionat ca politicienii nu trebuie sa faca presiuni asupra CCR. „Politicienii nu trebuie sa faca presiuni asupra Curtii Constitutionale, dar nu putem sa stam nici indiferenti la ceea ce se intampla si faptul ca se pun date si documente la dispozitia Curtii Constitutionale, ca la orice instanta, nu cred ca este o greseala. (…) Punand la dispozitie informatii Curtii Constitutionale nu cred ca este o greseala, cred ca este chiar un ajutor”, a afirmat ministrul.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos