Mișcare mizerabilă a PSD-ALDE, demascată de un deputat USR! Coaliția de guvernare și-a asumat în Parlament o altă variantă a proiectului de modificare a Legilor Justiției decât cea trimisă de Tudorel Toader!

500
Coaliția de guvernare și-a asumat proiectul de lege pe Legile Justiției. Inițiativa legislativă este o alta decât cea trimisă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, și a fost depusă marți la Camera Deputaților. Proiectul este asumat de către deputații social-democrați, Florin Iordache, Eugen Nicolicea Șerban Nicolae și parlamentarul ALDE, Steluța Cătăniciu.

Din cererea depusă la Biroul permanent al Camerei Deputaților reiese că inițiatorii au solicitat ca proiectul de lege să treacă prin Parlament în procedură de urgență. El va fi dezbătut și votat în Comisia specială comună a celor două Camere pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, for condus de Florin Iordache, iar apoi va intra direct în plenul Camerei, care va vota în calitate de prima Cameră sesizată.

În prealabil, pe la ora 10.00, liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au avut o discuție privată în biroul președintelui Camerei Deputaților.

Tot marți, deputatul USR Ion Stelian, vicepreședinte al Comisiei de specialitate condusă de Florin Iordache, a postat pe contul personal de Facebook cererea de înregistrare a inițiativei legislative asumată de PSD și depusă marți la Biroul Permanent al Camerei.

„E oficial: legile justiției au fost asumate ca propunere legislativă de către Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, Steluța Cătăniciu ș.a. Se dorește ca ”problema” să fie rezolvată pe repede înainte, în procedură de urgență. Vom avea în sfârșit o justiție puternică, eficientă, independentă, cum nu am mai avut vreodată. Privesc cu încredere spre viitor!”, a fost mesajul postării pe Facebook a deputatului USR.

Sursa: evz.ro