Mobilizare uriașă pentru susținerea lui Kovesi! Peste 100.00 de români îi cer lui Iohannis să nu cedeze presiunilor penalilor din PSD-ALDE!

395

Petiția prin care se cere președintelui Klaus Iohannis să respingă cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA a fost semnată într-o săptămână de la inițierea ei de peste 100.000 de persoane.

Organizatia Declic, care a initiat aceasta petitie, spune ca luni a instiintat Administratia Prezidentiala in legatura cu petitia si ca va trimite si semnaturile la Palatul Cotroceni.

„Declarațiile ministrului Justiției ne-au făcut sa retrăim angoasa momentului OUG 13. Este mai clar ca niciodată că agenda Guvernului este făcută de penalii corupți. Discursul ministrului Tudorel Toader nu a fost bazat pe argumente juridice care sa demonstreze ca Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a încălcat legea. Consiliul Superior al Magistraturii a confirmat ca nu exista motive întemeiate”, a declarat directorul executiv Declic, organizația care a avut această inițiativă, Tudor Bradatan.

Administrația Prezidențială a fost informată cu privire la acest demers, iar lista cu semnături va fi trimisă la Palatul Cotroceni.

De asemenea, pe lângă avizul negativ dat de CSM, in decizia sa președintele Klaus Iohannis trebuie sa tina cont si de rapoartele MCV, care au arătat de fiecare data progresele făcute de procurorii DNA, mai spun reprezentanții Declic.

Petitia pentru sustinerea Laurei Codruta Kovesi poate fi semnata AICI

Sursa: revista 22