Modificarile aduse Statutului parlamentarilor sunt neconstitutionale!

579

1statutCurtea Constitutionala (CC) a admis sesizarea PDL si PPDD de neconstitutionalitate a modificarilor aduse Statutului parlamentarilor referitoare la majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului in care un ales poate contesta un raport al ANI in cazul unei decizii de incompatibilitate.

In aceste conditii, Statutul se va intoarce in Parlament, pentru a fi pus in acord cu decizia CC.

In 14 februarie, PDL si PPDD au depus la Curtea Constitutionala sesizarea privind proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor , adoptat de plenul comun al celor doua Camere.

Liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Radulescu, a declarat ca sesizarea depusa la CC este semnata de 25 de parlamentari, dintre care 24 sunt ai PDL, iar unul este liderul de grup al PPDD din Senat.

„Am depus la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstitutionalitate asupra modificarilor aduse ieri (13 februarie – n.r.), in sedinta Parlamentului, Statutului parlamentarilor. In principal, este vorba despre un termen care este in afara normelor constitutionale, un termen de 45 de zile pe care modificarea la Statut il introduce, termen in care un parlamentar poate sa conteste un raport venit de la ANI si care ar determina in mod obisnuit demisia parlamentarului respectiv”, a precizat Radulescu.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos