Mogulul cercetat penal de DNA care a vrut sa-i sape groapa lui Kovesi, a fost arestat in Marea Britanie pentru acte false!

267

Alexander Adamescu a fost arestat preventiv in cursul lunii martie in Marea Britanie dupa ce o instanta londoneza a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecarii procesului de extradare. Adamescu a comandat in ultimii doi ani mai multe campanii externe de compromitere a imaginii Laurei Codruta Kovesi si a luptei anticoruptie.

Adamescu jr. ar fi folosit documente pretins emise de o autoritate publica din Romania, iar documentele in sine ar releva conditiile de arest din tara noastra. Instanta britanica s-ar fi autosesizat si ar fi sesizat Serviciul de procuratura al Coroanei din Londra, care ar fi deschis un dosar de cercetare pe numele acestuia pentru folosirea unor documente false in instanta. Actele au fost prezentate ca fiind de la Administratia Nationala a Penitenciarelor, dar ele ar fi fost masluite de catre omul de afaceri.

In respectivul caz instantele britanice ar fi admis solicitarea procurorilor britanici de schimbarea a masurii eliberarii pe cautiune cu masura arestarii preventive.

Sursele  afirma ca procedurile de extradare in cazul acestuia s-au intensificat iar Adamescu jr. ar putea fi adus curand in Romania.

In 2017 instanta londoneza a suspendat analiza cererii Romaniei de extradare in cazul lui Alexander Adamescu, ca urmare a unei decizii ICSID, organismul international care judeca cazurile de arbitraj in investitii, creat de Banca Mondiala.

In 25 martie 2016 procurorii DNA au pus in miscare a actiunii penale fata Bogdan Alexander Adamescu, om de afaceri, pentru doua fapte de dare de mita.

Adamescu este proprietarul cotidianului Romania libera. El este fiul lui Dan Grigore Adamescu.

Sursa: aktual24.ro