Moise Guran a rabufnit! „Asa nu se mai poate! Aceasta nu mai e democratie!”

265

 

Jurnalistul Moise Guran anunta ca a primit raspuns abia acum, dupa un an, la sesizarea depusa la Avocatul Poporului privind modificarea Codului Fiscal prin ordonanta de urgenta. El este revoltat de continutul documentului si de, mai ales, modul in care institutiile statului se raporteaza la cetatenii Romaniei.

„Asa nu se mai poate! Aceasta nu mai e democratie! Avem nevoie de o reforma mult mai profunda a Constitutiei si a statului roman decat fara penali in functii publice! Democratia noastra e deja istorie si fiecare clipa pierduta este una in care ne obisnuim cu noul regim, iliberal”, a scris Guran pe moise.ro.

„La aproape un an de la articolul meu, prin care sesizam Avocatul Poporului cerandu-i sa opreasca modificarea Codului Fiscal prin ordonanta de urgenta, am primit raspuns. Un raspuns lung si inutil, caci institutia condusa de Victor Ciorbea se face ca nu intelege ce am sesizat. Nu analizeaza cumulativ efectul celor trei acte, asa cum am cerut, dar, cel mai important, nu ia in considerare faptul ca actuala constitutie, buna, rea, asa cum o fi ea, interzice in mod clar si explicit modificarea prin OUG a drepturilor si indatoririlor (sistemul de taxe si contributii) fundamentale.

Intamplarea (?) face ca uite, la un an de la respectiva ordonanta, ea inca nu a fost aprobata prin lege de catre parlament, ba chiar a mai suferit inca trei modificari, tot prin ordonanta de urgenta. Ceea ce este o bataie de joc la adresa contribuabilului din banii caruia va luati voi salariile alea barosane, mai sinecuristilor!

Azi vorbim la tot pasul de modificarea Codului Penal sau de amnistie si gratiere prin ordonanta de urgenta, iar modificarea Codului Fiscal in acest fel a devenit o practica larga, desi nicio constitutie nu poate fi mai clara decat este deja actuala lege fundamentala. O rusine! Nu numai ca orice text, oricat de bun si clar, poate fi incalcat atunci cand il interpreteaza niste golani, dar uitati-va cum ne-am adaptat noi ca societate la aceste realitati! Daca in februarie 2017 eram toti revoltati de OUG 13 (anulabila din acelasi motiv) acum ne rugam de Dragnea si de pesedisti sa nu faca acelasi tip de abuz, resemnati ca n-avem cum sa-i impiedicam.

Asa nu se mai poate! Aceasta nu mai e democratie! Avem nevoie de o reforma mult mai profunda a Constitutiei si a statului roman decat fara penali in functii publice! Democratia noastra e deja istorie si fiecare clipa pierduta este una in care ne obisnuim cu noul regim, iliberal”, mentioneaza Guran.

Citeste raspunsul primit de la Avocatul Poporului pe moise.ro.