Moise Guran, catre Dragnea: Tie nu ti-e rusine? Mafiotule! Cu Ilie Gazea timpul n-a mai avut rabdare, cu tine uite ca are! Uita-te in oglinda si repeta „Ilie Gazea” pana cand s-o sparge oglinda de rusine!

307

Jurnalistul Moise Guran publica un editoral dur despre elucubratiile lui Dragnea in contextul mortii tragice a protestatarului Ilie Gazea si a violentelor fara precedent din Piata Victoriei.

„Cand a venit stirea despre moartea domnului Ilie Gazea, multi dintre colegii mei de breasla nu au stiut ce sa faca cu ea. Fusese omorat de gaze? Probabil ca nu. Era batran (dar nu foarte batran), avea suferinte fizice si decedase din cauza unor hemoragii gastrice care puteau avea multe cauze. Un alt Ilie, tot din Teleorman, cu care timpul nu a mai avut rabdare. Atata doar ca, atunci cand a incheiat cu aceasta propozitie primul volum din Morometii, Marin Preda stia ce avea sa se intample si cu tatal sau (Tudor Calarasu, numele real al lui Ilie Moromete) si cu taranimea mijlocasa din care acesta facea parte si cu Romania in timpul razboiului si dupa. Ilie Gazea nu stia, la fel cum nici noi nu stim exact ce ne asteapta. si a iesit in strada. A venit la Bucuresti. O fi strigat impotriva mafiei politice, sau poate doar a stat pe acolo. Cert este ca jandarmii l-au gazat si pe el, l-a ingrijit SMURD-ul, apoi a plecat acasa si a murit de ulcer. Era cat pe ce sa nici nu aflam de el. si daca am aflat, trebuie sa uitam repede! Ca-l cauta volga neagra pe eroul asta de mai jos!

Este o insulta in sine modul in care opinia publica beleste ochii la elucubratiile lui Dragnea, fie chiar si pentru a rade de el, cand este atat de evident faptul ca martirizarea de opereta pe care acesta si-o construieste este o distragere a atentiei de la evenimentele grave din 10 august pe care, cel mai probabil, chiar Dragnea le-a orchestrat. La doua zile dupa ce a murit un om ce participase la miting, apare Dragnea si spune ca si pe el a vrut sa-l omoare Soros. Se catara ca nesimtitul pe soclul unui erou (ce putin a lipsit sa ramana anonim), asezandu-se ipocrit putin mai jos – pe el, pe Dragnea, n-au reusit sa-l omoare asasinii platiti, dar e aproape acelasi lucru, nu? Delir! La fel cum delir e sa crezi ca Ilie Gazea din Teleorman a venit la Bucuresti, n-a mai intrebat de Cheia Rosetti, ca Moromete, ci de Piata Victoriei, ca acolo avea el de dat o lovitura de stat.

Nu ti-e putin rusine, mai Dragneo?

Omul ala era din Teleorman, Dragneo, un judet cu resurse de toate felurile si cu industrii, pe care nu ti-a ajuns ca l-ai distrus si l-ai iobagit, conducandu-l aproape doua decenii, l-ai mai facut si de ras, la nivel national.

Pierdem timp, imbatranind dracu, asteptand sa ne faceti voi autostrazi si locuri decente de munca si dezvoltare si educatie, ca sa nu ne mai plece copiii din tara. Iar, in loc de asta, voi furati ca nesimtitii! in putinele cazuri cand mai sunteti si prinsi, schimbati legile ca sa scapati si bateti cetatenii cu pulanele ca de ce se opun. Veniti apoi cu tupeu sa ne spuneti povesti cu volga neagra si canalul Dunare-Bucuresti? Daca te-a urmarit cineva, trebuia sa chemi politia, mai Dragneo, cum a facut Kovesi cand cu Black Cube si cum ar face orice cetatean decent. Dar tu nu esti cetatean decent, tu esti mafiot! Grup infractional organizat este o denumire juridica pentru ceea ce popular numim mafie. Mafiotule!

Un taran din Teleorman, ca si tine, a murit pentru ca era prea batran si bolnav ca sa mai ceara in strada o tara mai buna si mai cinstita pentru el si pentru copiii lui? Cand esti prea batran sau prea bolnav pentru asta si de cand stabileste Jandarmeria aceste lucruri? Sau tu, Dragneo, sau Carmen Dan? Cu Ilie Gazea timpul n-a mai avut rabdare, cu tine uite ca are. si era timpul lui si e si-al nostru, mai Dragneo! De aia a venit la Bucuresti, de aia iesim toti in strada si iti strigam sa pleci. Ca n-ai guvernat pana acum, ca tu si ai ca tine nu stiti sa construiti nimic, ci ai mituit ca mafiotii, iar acum cand iti dai seama ca natiunea nu se lasa mituita, te razbuni si bati oamenii, tot ca mafiotii.

Lasa faptul ca sfidezi inteligenta unei natiuni considerandu-ne pe toti atat de prosti incat sa luam de bune toate elucubratiile tale, dar la mitingul din 10 august o institutie a statului, platita de cetateni ca sa apere cetatenii, politizata si mafiotizata (caci ce altceva este acoperirea indicativelor jandarmilor) de tine si de ciracii tai, a atacat cetatenii, mai! Unii mai tineri, altii mai batrani, ca Ilie Gazea, unii sanatosi, altii bolnavi ca Ilie Gazea, unii fugiti din tara de tine si ai tai, altii ramasi, asa cum a ramas Ilie Gazea, in aceleasi judete, lasate fara de speranta tot de tine si de ai tai. Repeta numele asta, Dragneo! Uita-te in oglinda si repeta „Ilie Gazea” pana cand s-o sparge oglinda de rusine!”

Sursa: Moise.ro