Moise Guran: Dragnea a trecut linia rosie! Constitutia este clara in aceasta privinta!

417

Jurnalistul Moise Guran considera ca Dragnea a „trecut linia rosie” prin presiunile publice pe care le face la adresa lui Tudorel Toader pentru a face „demersuri” in sensul schimbarii completului sau de judecata. „PSD incalca suveranitatea Romaniei, exercitand-o in interesul unei persoane, Liviu Dragnea, si al unui grup condus de acesta”, spune Guran, afirmand ca acesta este un motiv pentru dizolvarea PSD.

„Vor sa ma bage la puscarie cu un complet facut cu incalcarea legii. (…) I-am transmis domnului ministru Toader, i-am vorbit despre acest subiect si l-am rugat sa se gandeasca daca nu cumva dumnealui, pentru ca este totusi un specialist in genul asta de spete, daca nu cumva dumnealui, prin Guvern, poate sa faca acest demers”, a declarat Dragnea, duminica, intr-o emisiune la Antena 3.

Moise Guran afirma ca aceasta declaratie arata intentia clara a PSD de a legifera in „interesul unei persoane”.

„Constitutia Romaniei proclama dreptul poporului roman de a-si exercita suveranitatea printr-o majoritate parlamentara reprezentativa care sa-i faca legi, dar interzice unei persoane sau unui grup (fie el si constituind o majoritate parlamentara) sa exercite majoritatea (sa faca legi) pentru sine, in interesul propriu al unei persoane sau al grupului respectiv.

Bun, pai si de la OUG 13 incoace PSD-ul a mai facut si altceva decat sa legifereze in interesul unui grup aflat la varful acestui partid? Probabil ca nu, dar in ultimele zile nici nu se mai ascund, iar declaratiile si actiunile acestui partid sunt fatise. De exemplu Liviu Dragnea marturisea acum doua zile ca i-a cerut ministrului Justitiei “un demers prin Guvern”, adica o ordonanta de urgenta, care sa oblige Inalta Curte sa desemneze alt complet de judecata care sa-i judece apelul. O actiune concreta de legiferare in interes propriu, personal, foarte personal.

Desigur, toate acestea se adauga declaratiilor deschise despre intentia de a amnistia sau de a dezincrimina fapte penale cercetate sau deja condamnate, la care se adauga un razboi pe fata, fara jena, cu parchetele, cu procurorii, cu Inalta Curte. Beneficiarii primi ai acestor acte de legiferare (exercitarea suveranitatii) sunt tot ei, lideri mai mici sau mai mari ai PSD. Concomitent este taiat bugetul Ministerului Public in paralel cu modificarea statutului magistratilor, pentru a-i forta pe acestia sa plece din sistem, sa lase dosarele.

citeste mai mult pe Moise.ro