Moment penibil marca Grapini. Europarlamentara ALDE contrata de o colega din PE dupa ce a numarat gresit voturile pentru Kovesi: Scuza-ma, dar lasa-ma pe mine sa fac asta!

296

Europarlamentarul Judith Sargentini (Grupul Verzilor) i-a reprosat Mariei Grapini (S&D) ca „a sarit” cu numaratoarea un vot dat in favoarea fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a PE. Sargentini a oprit-o din aceasta activitate pe Grapini si a renumarat ea voturile.

Voturile date astazi de europarlamentarii din LIBE au fost numarate de o comisie formata din Judith Sargentini, Roberta Metsola, Monica Macovei si Maria Grapini. Urna cu voturile a fost pusa pe o masa, iar cei patru europarlamentari au inceput sa le numere unul cate unul.

Maria Grapini a fost cea care a inceput.

„22”, a spus europarlamentarul roman, dupa ce a numarat voturile in cazul candidatului francez Jean-Francois Bohner.

Urma numaratoarea voturior in cazul Kovesi. In momentul in care Grapini ia buletinele de vot si incepe sa le numere, doua dintre acestea par a fi lipite.

„Hold, hold, hold” (stai, stai, stai – n.trad.), sare Sargentini, potrivit imaginilor video.

„Trei, trei, trei”, tipa Grapini, care-si da seama ca a gresit. „Imi cer scuze”, continua aceasta.

„Nu. Dar lasa-ma pe mine sa fac asta!”, ii spune Sargentini. Aceasta reia numaratoarea si ii ies cele 26 de voturi date pentru Kovesi.

„Ok”, se resemneaza Grapini, scrie ziare.com.

Kovesi a obtinut 26 voturi in comisia pentru libertati civile si justitie, fiind urmata de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, si de candidatul german Andres Ritter, cu un vot.