Monica Macovei, indemn pentru PSD-ALDE: ”Opriti-va! Ni se vor taia fonduri europene pentru ca voi tradati tara ca sa scapati de anchete!”

351

Europarlamentarul Monica Macovei avertizeaza ca ca „schilodirea Codurilor penale si a justitiei” de catre PSD si ALDE va avea repercusiuni financiare serioase asupra Romaniei din partea UE. Comisia Europeana a stabilit sanctiuni pentru tarile membre care incalca statul de drept.

„Ni se vor taia fonduri europene pentru ca PSD&ALDE nu se opresc din schilodirea Codurilor penale si a justitiei! Opriti-va! Romanii vor plati pentru ca voi, PSD&ALDE, tradati tara ca sa scapati de anchete, inchisoare si confiscarea averilor. PSD&ALDE, voi nu sunteti tara!

Comisia Europeana a propus astazi sa taie din fondurile europene pentru tarile care nu respecta statul de drept, cu aplicare din urmatorul cadru financiar multianual.

Ceea ce face chiar in aceste zile comisia Iordache-Alta intrebare in Parlament prin modificarea Codurilor penale asa incat sa fie favorizati infractorii, ceea ce au facut cu modificarea legilor justitiei, astfel incat sa intimideze magistratii si sa le ia din independenta, sunt atacuri la statul de drept.

Vom plati toti, pentru ca taierea fondurilor europene inseamna mai putini bani pentru dezvoltare si investitii”, a scris Macovei pe Facebook.

Comisia Europeana (CE) propune un buget UE pentru perioada 2021-2027 care prevede posibilitatea suspendarii, reducerii sau restrictionarii accesului la finantarea din partea UE in mod proportional cu natura, gravitatea si amploarea deficientelor care afecteaza statul de drept.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos