Monica Macovei intra in competitie cu Blaga si Udrea pentru presedintia PDL

696

monica macoveiEuroparlamentarul PDL Monica Macovei si-a anuntat candidatura la sefia partidului, ea precizand, in conferinta de presa sustinuta duminica alaturi de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, ca motiunea pe care o depun impreuna se numeste „Reformistii”.

„Candidez la presedintia PDL, motiunea pe care o depunem impreuna se numeste «Reformistii»„, a spus Macovei.

Ea a precizat ca au fost stranse 100 de semnaturi in sprijinul motiunii sale si ca nu se teme de niciunul dintre contracandidatii sai.

Intrebata de cine se teme mai mult dintre contracandidatii sai pentru functia de presedinte al PDL, Vasile Blaga si Elena Udrea, Monica Macovei a raspuns: „Nu ma tem de niciunul”.

Monica Macovei a venit insotita la conferinta de presa de cei care formeaza grupul reformistilor din PDL, europarlamentarul Cristian Preda, fostul deputat Sever Voinescu, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi si noul membru al PDL Adrian Papahagi.

„Vrem sa fim un exemplu pentru clasa politica din Romania. Vrem in partidul nostru standarde etice care sa se aplice permanent, politica de cariera sa se bazeze numai pe merite. Banii sau alte criterii nu au ce cauta intr-o functie de partid sau publica”, a precizat Monica Macovei.

Ea a mai spus ca PDL „nu are voie sa se livreze stangii si nu poate fi condus de oameni care nu sunt credibili si care nu au viziune”.

Macovei a mai spus ca in fata majoritatii USL doreste ca PDL sa faca o opozitie credibila si puternica, „nu una constructiva si tovaraseasca”.

Monica Macovei a aratat ca, in opinia sa, confruntarea din interiorul PDL nu este intre persoane, ci pe programe si viziuni.

Intrebata ce va face in cazul in care ar castiga sefia PDL avand in vedere ca ea este europarlamentar, Monica Macovei a aratat ca va renunta la postul de la Bruxelles si va fi in Bucuresti.

„Partidul se conduce din Romania, voi fi in Bucuresti”, a spus Macovei.

Intrebata de ce dintre patru barbati si o femeie, Monica Macovei a fost aleasa pentru a depune motiunea „Reformistii”, aceasta a raspuns: „Pentru ca eu sunt cea mai curajoasa”.

Macovei a evitat sa precizeze daca a avut o discutie cu presedintele Basescu inainte de a depune aceasta motiune pentru sefia PDL.

„Decizia pe care am luat-o… am luat-o singuri”, a adaugat Macovei.

Intrebata ce vor face reformistii din PDL in cazul in care vor inregistra un esec la alegerile interne din PDL care vor avea loc in 23 martie, Monica Macovei a raspuns: „Nu o sa ne sinucidem, suntem oameni in toata firea”.

Ea a mai spus ca toti in viata sunt datori sa incerce sa faca bine si ca vrea sa ofere membrilor de partid o solutie.

„Ma simt datoare fata de electorat si fac aceasta candidatura”, a mai spus Macovei.

La randul sau, Sever Voinescu a precizat ca reformistii au decis impreuna sa depuna aceasta motiune pentru Conventia PDL deoarece au simtit acum ca „a sosit vremea responsabilitatii”, mentionand ca au primit foarte multe mesaje din partea membrilor PDL si se asteapta o solutie „pentru constituirea unei drepte viguroase”.

„Vrem sa aparam PDL, vrem sa-i dam viitor si sa construim impreuna in unitate alternativa la stanga”, a mai spus Sever Voinescu.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a vorbit despre „reformisti versus FSN-isti”, aratand ca FSN-isti sunt in toate partidele, mentionand faptul ca FSN-istii sunt legati de trecut si supravietuirea la limita, in timp ce reformistii se uita la viitor si modernizare.

„Nu ne vom rafui cu cineva. Vom cauta sa avem o competitie corecta si decenta”, a mai spus Cristian Preda.

Adrian Papahagi a declarat, la randul sau, ca a intrat in PDL anul trecut si ca vede „un PDL care incearca sa se livreze in mod las socialistilor sau liberalilor”.

„Vad un PDL care nu mai are credibilitate, e cazul sa avem o noua conducere in acest partid”, a spus el.

Si fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a precizat ca s-a alaturat motiunii „Reformistii” si ca semnalul pe care il dau sustinatorii acestei motiuni in PDL este legat de „necesitatea unei ore a adevarului”.

Sustinatorii motiunii „Reformistii” au precizat ca termenul de depunere a motiunii este pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Conventia Nationala a PDL, la care urmeaza sa aiba loc alegeri interne, va avea loc in 23 martie, la Romexpo, la reuniune urmand sa participe 5.000 de delegati.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos