Monica Macovei: USL ii curata pe corupti de pedepse, in loc sa se curete de coruptii din interior

497

Monica Macovei a declarat ca daca USL nu se poate curata de corupti, ii curata pe corupti de pedepse.

„Nu mai este nicio indoiala. Drumul pe care merge USL este sa ii apere pe corupti de inchisoare, iar pe cei care deja sunt la inchisoare sa ii elibereze. Asta arata clar proiectul de lege depus pe 2 octombrie 2012 la Camera Deputatilor de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun privind gratierea colectiva a pedepselor de pana la 6 ani inclusiv si amnistia in cazul pedepselor cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv. Intre exceptii nu se numara si faptele de coruptie, prin urmare coruptii pleaca de la inchisoare sau nu mai intra”, arata Macovei.

„Catre ce directie indreapta tara USL? Catre imunitatea politicienilor pentru coruptie? Catre expulzarea din Uniunea Europeana?”, adauga Monica Macovei.

Ea sustine ca liderii USL au datoria si responsabilitatea sa clarifice public pozitia Aliantei pe care o conduc fata de acest proiect legislativ.

„Tacerea acestora nu poate fi interpretata decat ca o aprobare tacita a acestui proiect de lege care doreste gratierea si amnistierea coruptilor care s-au infruptat din banii poporului. Nu este suficienta o declaratie la televizor, ci trebuie sa actioneze pentru retragerea proiectului”, considera europarlamentarul PDL.

Monica Macovei precizeaza ca faptele de coruptie sunt infractiuni grave si trebuie pedepsite exemplar, cu atat mai mult atunci cand sunt comise de politicieni care au puterea in mana lor.

„Prin votul popular, oamenii incredinteaza puterea tarii in mana unor alesi care ar trebui sa lucreze in folosul binelui comun, al tarii, al fiecaruia dintre noi, nu sa le dea acces liber la furat fara consecinte legale”, adauga Macovei.

Eurodeputatul democrat-liberal mai arata ca acest proiect de lege vine in contextul in care Comisia Europeana cere Romaniei, „pe buna dreptate”, sa nu mai dea condamnari cu suspendarea executaarii pentru coruptie, care este o infractiune grava.

„Prin sustinerea tacita a acestui proiect de lege, USL arata inca o data ca nu poate sa accepte ca politicienii nu sunt deasupra legii si ca acestia trebuie sa raspunda pentru faptele lor la fel ca oricare alta persoana. USL da astfel trei plame: prima, tuturor judecatorilor, procurorilor si politistilor care au muncit ca sa dovedeasca faptele de coruptie; a doua, banului public, pentru ca fiecare ancheta si proces costa; iar a treia, fiecarui roman care s-a saturat de corupti si vrea sa ii vada pedepsiti ca si pe ceilalti infractori”, mai declara Monica Macovei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos