Mostra de NESIMTIRE si TUPEU a la PSD! Florin Iordache il critica pe Tudorel Toader pentru decizia de a nu impune un prag pentru abuzul in serviciu!

766

Fostul ministrul al Justitiei, Florin Iordache, este nemultumit de decizia actualului ministru, Tudorel Toader, de a nu prevede un prag pentru abuzul in serviciu. Iordache spune ca Toader ” interpreteaza cu de la sine putere deciziile Curtii”.

Pozitia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, potrivit careia interpreteaza decizia Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu in sensul in care nu ar fi nevoie de impunerea unui prag valoric, nu este deloc pe placul lui Florin Iordache, proaspat ales vicepresedinte al Camerei Deputatilor, potrivit hotnews.ro.

„Am vazut o pozitie a actualului ministru care interpreteaza cu de la sine putere deciziile Curtii, spune ca la abuzul in serviciu nu trebuie sa fie un prag. Daca asa gandeste ministerul, eu personal nu ma astept de la conducerea Ministerului Justitiei la o imbunatatire. Eu va propun, pentru ca pana la urma si Ministerul trebuie sa vina in fata Parlamentului, initiativele dvs cel mult le vom imbunatati sau le vom respinge”, a declarat Iordache, in replica la afirmatia secretarului de stat in MJ Marilena Mot, care i-a rugat pe cei din Comisia Juridica din Camera Deputatilor sa amane discutia pe proiectul de lege ce modifica art. 301 si 308 din Codul Penal pana cand este gata proiectul Ministerului de Justitie prin care se vor pune in acord articolele declarate neconstitutionale din Codul penal cu deciziile CCR.

„Eu nu sunt de acord cu amanarea”, a reactionat Iordache.

Cu o zi in urma, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca marti va pune in dezbatere publica proiectul de lege prin care va fi definita infractiunea de abuz in serviciu in raport cu decizia de anul trecut a Curtii Constitutionale, precizand ca nu va impune un prag valoric, ci judecatorul va decide daca-l va pedepsi pentru abuz in serviciu pe cel trimis in judecata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos