Mutu tace si le face! Administratie ioc, impresii la sentiment din belsug!

601

Daca va enervati ca nu aveti locuri de parcare, stati blocat ore in sir in trafic sau circulati facand slalom printre gropile din asfalt, amintiti-va ca primarul vostru a cheltuit aproape 80.000 de euro, tot din banii vostri, pe inimioare rosii amplasate la intrarile in parc. Asa-i ca va induioseaza dragostea lui pentru cetateni?

Primarul PSD Gabriel Mutu a organizat in perioada 24 februarie-8 martie din acest an targuri de Martisor in cartierele Crangasi si Drumul Taberei din Sectorul 6. La intrarile din principalele parcuri au fost amplasate instalatii in forma de inimi, iar in parcarile din Piata Moghioros si cea de langa statia de metrou Crangasi au fost amplasate standuri pentru comercializarea martisoarelor si cate o scena pe care seara intre orele 18:00-20:00 au cantat interpreti de muzica populara. Cati bani publici s-au cheltuit in total? Aproximativ 77.000 de euro, au transmis la solicitarea HotNews.ro oficialii Primariei.

Incepand din data de 24 februarie (Ziua Indragostitilor) muzica populara rasuna in fiecare seara intre orele 18:00-20:00 in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, sector gestionat de primarul PSD Gabriel Mutu. La intrarea in principalele parcuri din sector au fost amplasate instalatii in forma de inimioare si chiar primarul si-a facut poze pentru Facebook.

Explicatia? Este Targ de Martisor care dureaza pana in data de 8 martie, si nu doar in Drumul Taberei, ci si in cartierul Crangasi din acelasi sector.

Un cititor HotNews.ro a trimis un filmulet de la Piata Moghioros, unde circa 50-100 de oameni se bucurau acum cateva zile de spectacolul cu intrare gratuita.

VIDEO Targ de Martisor in Piata Moghioros din Bucuresti:

HotNews.ro a solicitat Primariei sa ne comunice cati bani publici a alocat pentru desfasurarea timp de 13 zile a acestui Targ si daca nu cumva era oportun sa foloseasca aceste resurse financiare pentru reparatiile/amenajarea unui loc de joaca sau pentru reabilitarea unui bloc.

Intr-un prim raspuns transmis in data de 3 martie catre HotNews.ro, oficialii Primariei au precizat urmatoarele:

„Targurile de Martisor au fost organizate de Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si Administratia Pietelor Sector 6. Centrul Cultural European Sector 6 s-a ocupat de organizarea spectacolelor, iar Administratia Pietelor Sector 6 de cea a standurilor pentru comercializarea articolelor specifice primaverii. Organizarea si desfasurarea zilnica a concertelor nu au depasit suma de 6.000 de Euro + TVA. Totodata, precizam ca organizarea Targurilor de Martisor nu a implicat folosirea de fonduri publice, logistica sau resurse umane de catre Administratia Pietelor Sector 6.

Centrul Cultural European Sector 6 este o institutie publica de interes local, al carei obiect de activitate este realizarea de evenimente si manifestari culturale pentru dezvoltarea vietii culturale din Sectorul 6. Acest obiectiv se realizeaza prin:

  • organizarea de evenimente culturale, concerte, spectacole de divertisment, festivaluri;
  • dezvoltarea de programe educationale si culturale pentru copii si tineri;
  • promovarea spectacolelor realizate de absolventii institutiilor de cultura.

Activitati precum reparatii si amenajari ale locurilor de joaca si parcurilor intra in atributiile Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, institutie cu un buget alocat de Consiliul Local al Sectorului 6 si special destinat acestor amenajari. De asemenea, reabilitarea termica a imobilelor intra in sarcinile Directiei Generale de Investitii Sector 6, acest compartiment beneficiind, al randul sau, de un buget separat, conform atributiilor”.

Pentru ca Targul este inca in desfasurare si Primaria nu a precizat care este valoarea totala a cheltuielilor publice cu evenimentele muzicale organizate, am facut o noua solicitare la care am primit marti, 7 martie, urmatorul raspuns:

  • „Targurile de Martisor se desfasoara anul acesta in doua locatii: parcarea Pietei Drumul Taberei si cea de langa statia de metrou Crangasi, din fata Parcului cu Fantani. In fiecare dintre cele doua locatii exista cate o scena pe care au evoluat interpreti, de ale caror spectacole au beneficiat mii de spectatori. Costul total al organizarii tuturor evenimentelor este 287.100 lei + TVA. (n.a 344.520 lei cu TVA, respectiv cc. 77.000 euro).”, scrie bucurestiul.ro.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos