Nastase il da de gol pe Dragnea si spune pe sleau ce ganduri ascunse are seful PSD in spatele razboiului imaginar cu ”statul paralel”!

376

Unul din fostii membri ai conducerii Consiliului National pentru Studiul Arhivelor Securitatii (CNSAS) il acuza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, intr-o scrisoare deschisa, ca lupta impotriva „statului paralel” este „doar un instrument care sa asigure, poate, pentru inceput, tranzactionarea libertatii personale”.

Unul din fostii membri ai conducerii Consiliului National pentru Studiul Arhivelor Securitatii (CNSAS) il acuza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, intr-o scrisoare deschisa, ca lupta impotriva „statului paralel” este „doar un instrument care sa asigure, poate, pentru inceput, tranzactionarea libertatii personale”.

Intr-o scrisoare deschisa catre Liviu Dragnea, el spune ca a fost inlaturat la ordinul presedintelui PSD pentru ca este apropiat de fostul premier Adrian Nastase.

Scrisoarea a fost publicata integral pe blogul fostului premier.

„Florin Abraham este, in acest moment, unul dintre (putinii) cei mai valorosi ideologi ai stangii moderne din Romania. Evident, intr-o perioada tranzactionista, acesta este un defect. Florin Abraham este, cu adevarat, un intelectual. Asta se pare ca este chiar o greseala. Si, in plus, nu isi alege foarte bine nici prietenii”, a scris Nastase, ironic.

Abraham isi incepe scrisoarea printr-un citat: „Puterea corupe, iar puterea absoluta corupe in mod absolut” (Lord Acton, 1834-1902).

Extrase din scrisoare:

– Opinia publica trebuie sa cunoasca situatia de la Partidul Social Democrat. Fostilor membri ai Colegiului C.N.S.A.S. nu le-a fost evaluata activitatea profesionala, nu au fost invitati/solicitati pentru discutii despre functionarea institutiei si cum ar putea fi ea imbunatatita si, nu in ultimul rand, nu au fost oficial informati in legatura cu procesul de nominalizare si desemnare a noului Colegiu C.N.S.A.S. In forurile de conducere colegiala ale PSD nu s-au discutat criteriile de desemnare a membrilor si cu atat mai putin o lista de persoane. Secretomania a dominat intreaga actiune, iar rezultatul a fost aflat, de majoritatea persoanelor, din presa.

– Nu am primit o motivare asupra criteriilor de alegere a persoanelor. Le-a fost comunicat insa altor persoane, uimite de faptul ca, in conditiile in care am desfasurat o intensa activitate in C.N.S.A.S., nu ma regasesc in randul persoanelor desemnate pentru continuarea activitatii, ca sunt „apropiat de Adrian Nastase”. In fata unei asemenea motivatii trebuie spuse doua lucruri esentiale. Primul, ca acest mod de gandire era specific totalitarismului comunist timpuriu, cand persoanele erau epurate pentru ca „nu aveau un dosar bun”. Al doilea, ca domnului Adrian Nastase trebuie sa-i fie recunoscute meritele istorice pentru Romania, intre care aderarea Romaniei la NATO si finalizarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana. Ca atare, a fi „apropiat” de dl. Nastase nu este un motiv de rusine, dimpotriva”

– (…) cred ca ar trebui sa explicati public ratiunile unei asemenea alegeri: o persoana care, cu toata prezumptia de nevinovatie, in conditiile in care este invinuita de infractiuni contra umanitatii, cu greu poate avea legitimitatea de a da verdicte in legatura cu incalcarea drepturilor omului de catre alte persoane.

– Este legitima intrebarea daca evidenta deprofesionalizare a Colegiului C.N.S.A.S., respectiv mentinerea unor persoane asupra carora din randul societatii au fost exprimate firesti ingrijorari este intamplatoare sau este intentionata? Prin cumulul acestor factori nu exista riscul de a transforma deciziile Colegiului C.N.S.A.S. intr-o veritabila „ruleta ruseasca”, in care doar din intamplare ar fi date decizii corecte, putand prevala voturile partizane: de „albire” pentru „ai nostri” si de „a-i infunda pe ai lor”?

– In calitate de specialist al istoriei regimurilor totalitare remarc cu ingrijorare aparitia unor transformari politice specifice tranzitiei spre autocratie. Nu s-a ajuns inca acolo, dar actiunile Dvs., dle Dragnea, acolo par a duce. Partidul de guvernamant nu este condus in mod real de organele sale statutare, ci prin vointa discretionara a Liderului. Chiar si decizii de mica importanta nu sunt luate
pana nu se primeste „aprobarea lu` Sefu `al mare”. In pofida obligatiilor constitutionale, Primul-Ministru nu are o capacitate reala de decizie, fiind, in fapt, o simpla inferfata publica a Dvs. Grupurile parlamentare ale coalitiei de guvernamant sunt lipsite de vitalitate si autonomie, ele fiind o banala masina de vot necesara aplicarii unor decizii unipersonale, cu toate ca in randurile acestora se afla persoane remarcabile.

– Sunt tot mai numeroase argumentele care indica faptul ca asa-zisa lupta impotriva „statului paralel” este doar un instrument care sa asigure, poate, pentru inceput, tranzactionarea libertatii personale, si ulterior, crearea parghiilor pentru controlul activitatilor de cercetare penala. Daca lupta impotriva abuzurilor comise de reprezentanti ai sistemului judiciar ar fi fost autentica, ar fi fost luate de mult timp deciziile necesare de reforma a legislatiei penale. Exista capacitatea institutionala si sprijinul opiniei publice pentru a lua aceste decizii necesare. Nu a fost transpusa in legislatia nationala nici macar Directiva europeana privind consolidarea prezumptiei de nevinovatie, desi termenul expira peste trei zile.

– Numeroasele comisii speciale din Parlament ofera doar materia prima pentru nesfarsite show-uri de televiziune; se creeaza perceptia unor confruntari reale, insa, in realitate, nu se schimba nimic esential pentru apararea drepturilor fundamentale ale omului. Abuzurile continua deoarece autorii acestora au inteles care par a fi mizele reale ale „luptei impotriva statului paralel”: tranzactionarea unor cauze personale, nu abolirea Sistemului.

Sursa: realitatea.net