NE OMOARA CU ZILELE! Raed Arafat lanseaza ACUZATII DURE la adresa ministrului Sanatatii: ”Ambulantele nu cresc in pom. Lipsa lor pune in pericol viata pacientilor!” Grindeanu vrea raport!

460

Premierul Sorin Grindeanu a reacționat, duminică, după replicile dintre ministrul Sănătății și Raed Arafat pe tema achiziției de ambulanțe și spune că a discutat deja cu cei și va continua dialogul cu ei și săptămâna viitoare, scrie antena3.

”Situația achiziției de ambulanțe este în atenția mea și a echipei mele. Am avut discuții, în ultimele săptămâni, cu doamna ministru Carmen Dan, cu domnul ministru Bodog și cu domnul secretar de stat Arafat. Săptămâna viitoare, imediat ce domnul Arafat revine în țară, mă voi întâlni cu toți trei, pentru a clarifica problema. Important e ca pacienții români să beneficieze cât mai rapid de servicii moderne de ambulanță”, a scris premierul Sorin Grindeanu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Acuzații dure aduse de secretarul de stat Raed Arafat, ministrului Sănătății Florian Bodog. Arafat susține că ministrul Sănătății amână achiziția de ambulanțe, iar acest lucru a ajuns să pună în pericol viața românilor.

”Am așteptat și am sperat că semnalele de alarmă date de mine și de unii colegi din sistemul de urgență, în ultima perioadă, să fie înțelese și să stăm la masă să găsim soluțiile optime pentru a rezolva urgent situația critică în care ne aflăm și care, chiar dacă nu a început deja sa ucidă oameni și să producă victime, va începe să aibă acest impact într-un timp foarte scurt”, a spus Raed Arafat.

”Rezultatul avertizărilor și tentativelor de a găsi soluții concrete și urgente s-a limitat doar la nivel de declarații ale domnului ministru care nu reprezintă soluții reale, ci doar întârzieri suplimentare și o încercare de a liniști personalul din sectorul de urgență și mass-media care preia informațiile respective ca atare la acest moment”, a adăugat secretarul de stat.

Ministrul Sănătății: Ambulanțele vin anul acesta. Arafat: N-are cum, nu cresc în pom

În replică, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a spus că secretarul de stat Raed Arafat face acuzații nefondate, iar mașinile vor începe să vină până la sfârșitul acestui an.

”Domnul secretar de stat Read Arafat vă dezinformează. (…) Săptămâna viitoare semnăm acordul, apoi declanșăm procedura de achiziție”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat, concret, când vor ajunge ambulanțele la noi, Bodog a vorbit de finalul acestui an.

”Până la sfârșitul acestui an, vor veni primele ambulanțe”, a răspuns Bodog.

”N-are cum. Ambulanțele nu cresc în pom”, i-a replicat Raed Arafat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos