Neamtu se ia si el de Ponta: In viata sa publica de procuror a avut zero performante

487

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, a declarat, luni, referitor la verificarile Corpului de control al premierului la IICCMER, ca Victor Ponta „este un strigoi al comunismului” si se razbuna pentru plangerea depusa la procurori privind plagiatul din teza de doctorat si o carte.

 „Corpul de control al premierului nu are nicio competenta in evaluarea activitatii stiintifice a unui institut, care are un consiliu stiintific, un board international format din peste 11 savanti”, a afirmat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la PDL Arad, presedintele miscarii Noua Republica, Mihail Neamtu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Ponta „nu are nicio legimitate in mediul academic romanesc sau international”.

Neamtu a adaugat, referitor la deplasarile sale in strainatate din postura de director stiintific al IICCMER, ca a stat sapte ani in Occident si nu simte nevoia de a-si satisface curiozitatile turistice din banii publici.

„Ponta, ridiculizat de intreaga Europa din cauza plagiatului comis, un mitoman, cauta sa devina relevant pentru ca in viata sa publica de procuror a avut zero performante. Trimite potera acum pe urma banilor publici folositi de un institut de investigare a crimelor comunismului (…) Probabil ca iritarea domnului Ponta vine de la faptul ca ne-am permis sa aratam atrocitatile comise de statul roman sub conducerea lui IoIon Iliescuparintele spiritual al USL”, a declarat Neamtu.

Presedintele Noua Republica a spus ca Guvernul ii imputa „o ipotetica si absolut fantezista sedere la Boston sau New York”.

„Probabil ar fi vorba de o risipa de cateva sute de euro, in timp ce domnul Victor Viorel Ponta a cheltuit 22 de milioane de euro pe un referendum inutil (…) Ii reamintesc ca denuntul calomnios se pedepseste cu inchisoarea de la sase luni la trei ani”, a spus Mihail Neamtu.

Intrebat de jurnalisti cate deplasari a avut in strainatate si aproximativ cat au costat, Neamtu a spus ca nu este contabil-sef si nu a fost implicat in raportari de tip economico-financiar, dar ca este un om „auster” si a stat inclusiv la prieteni pentru a nu cheltui bani la hoteluri.

„Pot spune ca presedintele institutului nu a facut nicio deplasare in strainatate si eu am fost mandatat sa fac un numar relativ mai mare de deplasari pentru a conecta institutul nostru, care era izolat, la altele de investigare a crimelor comunismului, cum ar fi cele din Budapesta, Varsovia, Praga”, a spus Neamtu.

El a afirmat ca premierul Ponta „se razbuna” dupa ce a depus la Parchetul General o plangere la adresa sa, „pentru asumarea in chip fraudulos a proprietatii intelectuale” si ca „a castigat drepturi de autor in chip ilegitim” prin publicarea in 2010 a unei carti in care ar fi plagiat.

„A inteles sa se razbune trimitand potera in cautarea unor sume derizorii (…) Domnul Ponta este un strigoi al comunismului si locul strigoiului este la cimitirul istoriei, nu printre cei vii si responsabili”, a spus Mihail Neamtu.

Corpul de control al primului-ministru va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu posibile fapte de natura penala comise in perioada 2010-august 2012 la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, prin efectuarea unor cheltuieli de servicii si deplasari.

Decizia a fost luata dupa ce Corpul de control al primului-ministru a facut o verificare la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) pentru perioada de activitate cuprinsa intre 1 ianuarie 2010-25 august 2012.

Cheltuielile invocate sunt legate inclusiv de serviciile contractate pentru fostul presedinte al Consiliului Stiintific al institutului, Vladimir Tismaneanu, si directorul Mihail Neamtu.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos