Cum se negocia spaga la Hidroelectrica: „Sunt dispusi, in loc de sapte sute cincizeci, sa dea noua sute de mii sau poate, cum negociem, chiar un milion”

609

1vulllaaaIn acest dosar Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, este cel care a denuntat actele de coruptie de la Hidroelectrica cercetate de DNA. Stenogramele din dosar sunt intre Remus Vulpescu si Eugen Bradean. Cel din urma incerca sa il convinga pe Vulpescu sa voteze pentru contractul de 260 milioane euro de care urma sa beneficieze ENERGON POWER&GAS S. R.L din Cluj, al carei reprezentant este omul de afaceri Rares Criste. Stenogramele redau o discutie din data de 19 octombrie, la noua zile dupa ce Remus Vulpescu sesizase DNA in privinta mitei.

Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a a lui Ioan Mihaila consilier al ministrului delegat pentru Energie si a lui Eugen Bradean, director in cadrul Hidroelectrica.

BRADEAN EUGEN: Ziceam ca ala e, intr-adevar, contractul …(neinteligibil)…uita-te si tu, sa vezi. Eu am facut nota draft. Mai ramane ca sa raspunda la solicitarea aia…pe care am facut-o. Ai vazut cum arata?…Ca ei au venit cu o alta…contra-oferta, ca sa zic asa, in sensul ca, la fel putem si noi sa ne facem ca ploua, cum ar fi, ca fac pe treaba aia,… stii?…dau avansul si dup-aia au surpriza neplacuta ca nu se face…au venit cu contra…raspuns,… stii?…ca de unde au garantia ca se fac, ca nu e vorba de bani, aicea e vorba ca de unde….ca dup-aia raman ei. Ca ce fac, ne alearga pe noi doi, …(neinteligibil)…nu stiu cealalta persoana, …(neinteligibil)…ca niciodata n-au facut, n-au dezvaluit cine, identitatea…., ma refer la mine, stii?….Sa m-aleaga pe mine?…Si au facut alta auto-oferta, in sensul ca au plusat inca o suta cincizeci de mii de euro, vis-a-vis de …(neinteligibil)…din tara. Adica sa…au zis domne, sunt dispusi in loc de sapte sute cincizeci, sa dea noua sute de mii sau…poate, cum negociem, poate chiar un milion. Dar nu probase. Si eu m-am tinut…si eu m-am tinut cu avansul, si urma sa ne mai auzim peste trei zile, adica duminica, adica maine. Vedem…!

VULPESCU DUMITRU REMUS: Asta e pe incredere, asa, pa ce?

BRADEAN EUGEN: Stiu eu, eu ti-am zis …(neinteligibil)…cu parerea . Numai ca si ei au venit cu aceeasi chestie, de unde …(neinteligibil)…facem, si dup-aia…(neinteligibil)…au venit cu aceeasi…n-au zis nu categoric, da’…nu…nici… da’ nici da…, stii?

VULPESCU DUMITRU REMUS: Bun, si?

BRADEAN EUGEN:… in clipa aceasta…(neinteligibil)…mai bine ca nu sunt…ca da banii…

VULPESCU DUMITRU REMUS: Si cand vor sa faca….? Bun, hai sa presupunem….

BRADEAN EUGEN:…imediat, imediat….au zis ca in cateva zile…

VULPESCU DUMITRU REMUS: Pai care, bai, imediat, ca trebuie sedinta de Consiliu de Supraveghere…

BRADEAN EUGEN: Nu, ma refer…nu, am crezut ca te referi la plata…nu, cand vor sa faca, e pe douas’noua licitatia, si eu vreau sa o bag in sedinta, na, pe douas’doi…pe douas-doi …

……………………………………………………………………

BRADEAN EUGEN: Nu, stiu…eu, ca sa ma intelegi tu pe mine, eu de ce nu am zis…eu, personal…(neinteligibil)…tot la fel m-a …(neinteligibil)…si pe mine, …(neinteligibil)…si e vorba de incredere, tu n-ai, normal, cum sa ai incredere…poate-l cunosti, poate nu-l cunosti….eu cunoscandu-l de foarte mult timp, am incredere, dar n-am cum sa-ti cer tie si…nici eu, daca as fi in locul tau, n-as…probabil as gandi la fel…(neinteligibil)…

VULPESCU DUMITRU REMUS: …cinci zile de convocare…

BRADEAN EUGEN: …cu atat mai mult…da, si daca se convoaca de luni, pot sa convoc de luni, douas’unu, pentru…

……………………………………………………………………

VULPESCU DUMITRU REMUS: Da-mi-l, na!

BRADEAN EUGEN: L-am printat, daca-l vrei!

VULPESCU DUMITRU REMUS: Da. Da-mi-l, ca nu l-am printat.

BRADEAN EUGEN: Da’…ti-am zis, e foarte echilibrat…foarte bun…(neinteligibil)…nu e nimic…(n.n. referirea lui Bradean Eugen la mapa de culoare rosie cuprinzand documentele antementionate, mapa pe care a inmanat-o numitului Vulpescu Remus)

VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e altceva inauntru?

BRADEAN EUGEN: Ihm?

VULPESCU DUMITRU REMUS: Mai e si altceva inauntru?

BRADEAN EUGEN: Ti-l las…Eu, facand nota asta draft, l-am abordat pe …(neinteligibil)…Stanculescu din fairplay, nu….fara nici o alta chestie, stii…(neinteligibil)…spunandu-mi ca este ok….uite, iti dau aceasta nota, de fapt pagina mea…(neinteligibil)…tu esti plecat din tara…

VULPESCU DUMITRU REMUS: Stanculescu ? Unde a plecat el? A, e in America…

Sursa: gandul.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos